Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Diferències en el grup de símptomes depressius entre subjectes amb DMT2 i sense

Diferències en el grup de símptomes depressius entre subjectes amb DMT2 i sense

cc epr147El Servei d'Endocrinologia i el Laboratori Hormonal de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre les diferències en el grup de símptomes depressius entre subjectes amb diabetis tipus 2 i individus amb trastorn depressiu major i sense diabetis. També hi han participat el IUNICS i el CIBERDEM.

J. Nicolau, C. Conchillo, J. Blanco, J. M. Romerosa, A. Bonet i L. Masmiquel endocrinòlegs de l'Hospital  Universitari Son Llàtzer; i Pilar Sanchís, investigadora de l'IdISBa; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Differences in the cluster of depressive symptoms between subjects with type 2 diabetes and individuals with a major depressive disorder and without diabetes" a la revista Journal of Endocrinological Investigation.

El trastorn depressiu engloba un ample espectre de símptomes somàtics i psicològics. Se sap que encara que hi ha diferències sobre el grup de simptomatologia de la depressió entre individus amb depressió amb DMT2 i sense. Es volia explorar si el grup de depressió que preval entre individus amb DMT2 i sense.

Referència de l'article

Nicolau J, Simó R, Conchillo C, Sanchís P, Blanco J, Romerosa JM, et al. Differences in the cluster of depressive symptoms between subjects with type 2 diabetes and individuals with a major depressive disorder and without diabetes. J Endocrinol Invest. 2019;42(8):881-8. doi: 10.1007/s40618-019-01020-x. PubMed PMID: 30788770
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: jaytaix / Diabetes / CC-by-sa-3.0 de]