Categoria: Estudis i projectes

Ús de rodament de ceràmica gran sobre ceràmica en artroplàstia primària total de maluc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr548El Servei de Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi multricèntric de seguiment durant 3 anys sobre l'ús d'un rodament de ceràmica gran sobre ceràmica en artroplàstia primària total de maluc. També hi han participat la University of Montreal affiliated hospital, el Turku University Hospital, el Ziekenhuis Oost Limburg, The Mater Hospital, el Royal Liverpool and Broadgreen University Teaching Hospitals, el Reinier de Graaf Groep, la Clinique Mutualiste Catalane i el JokilaaksonTerveys Oy.

Mariano Martínez, traumatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Large head ceramic-on-ceramic bearing in primary total hip arthroplasty: average 3-year follow-up of a multicentre study" a la revista Hip International.

Els cirurgians estan utilitzant cada vegada mides del cap femoral més grans en artroplàstia total de maluc (ATM) per millorar l'estabilitat i reduir el nivell de dislocació, una de les principals causes de revisió quirúrgica. Les mides grans de ceràmica majors de 48mm es poden utilitzar amb components acetabulars monoblocs. Els registres nacionals mostren resultats prometedors en un curt termini amb un diàmetre gran de ATM de ceràmica sobre ceràmica, amb nivells de revisió molt baixos. Aquest estudi informa sobre la mitja de seguiment de 3 anys ajustat a la premsa monobloc de closca acetabular de gran diàmetre amb un revestiment ceràmic pre-muntat, amb ènfasi en els resultats radiogràfics, complicacions relacionades amb la implantació de la copa, i els resultats clínics del pacient.

Referència de l'article
Lavigne M, Vendittoli P-A, Virolainen P, Corten K, Martinez M, Zicat B, et al. Large head ceramic-on-ceramic bearing in primary total hip arthroplasty: average 3-year follow-up of a multicentre study. HIP International. 11 juliol 2019;112070001986337. doi: 10.1177/1120700019863376. PubMed PMID: 31296057.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Unknown / Hip replacement Image / CC BY-ND 2.0]