Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Efecte de la llei integral sobre el tabaquisme en els pacients fumadors d'atenció primària

Efecte de la llei integral sobre el tabaquisme en els pacients fumadors d'atenció primària

ins epr456La Unitat d'Investigació de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi observacional longitudinal sobre l'efecte de la llei integral sobre el tabaquisme en les tendències horàries sobre la relació amb el tabac en pacients d'atenció primària a Espanya. També hi han participat la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona, el Centre d'Atenció Primària (CAP) Florida Nord i l'Equipo de Atención Primaria de Tafalla.

Joana RipollJoan Llobera, investigadors de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of the comprehensive smoke-free law on time trends in smoking behaviour in primary healthcare patients in Spain: a longitudinal observational study" a la revista BMJ Open.

Aquest estudi volia analitzar l'impacte de la legislació integral de tabaquisme en la prevalença i incidència d'adults fumadors pacients d'atenció primària de tres regions espanyoles, en general i estratificades per sexe.

Referència de l'article

Pons-Vigues M, Rando-Matos Y, Rodriguez-Blanco T, Lluis Ballve-Moreno J, Ripoll J, Llobera J, et al. Effect of the comprehensive smoke-free law on time trends in smoking behaviour in primary healthcare patients in Spain: a longitudinal observational study. BMJ Open. junio de 2019;9(3):e020120. doi: 10.1136/bmjopen-2017-020120. PubMed PMID: 30833307
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: José María Gámez. Cardiología Hospital Son Llàtzer]