Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Tractament postoperatiu per al sarcoma primari dels teixits tous de l'extremitat

Tractament postoperatiu per al sarcoma primari dels teixits tous de l'extremitat

ins epr310Els Departaments de Radiologia Oncològica i Radiodiagnòstic de l'Hospital Universitari Son Espases, i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la comparativa dosimètrica en teràpia d'arc volumètric davant de la radioteràpia modulada per intensitat de finestres corredisses en tractament postoperatiu per al sarcoma primari dels teixits tous de l'extremitat. També hi han participat la Clinica IMQ Zorrotzaurre, el Complejo Hospitalario Universitario de Albacete i l'Hospital General de Catalunya Quironsalud.

Irene Ortiz González, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; Daniel Morera Cano, radiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i José Pardo Masferrer, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Dosimetric comparison of volumetric-arc therapy versus sliding window intensity-modulated radiotherapy in postoperative treatment for primary soft tissue sarcoma of the thigh" a la revista Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology.

La radioteràpia modulada en intensitat (RTMI) s'ha demostrat com un control local millorat en sarcoma primari dels teixits tous de l'extremitat després de la cirurgia d’extinció de les extremitats en comparació amb la radioteràpia conformal de tres dimensions. L'objectiu era avaluar la finestra corredissa de RTMI i teràpia d'arc volumètric en volum en planificació de la cobertura del volum objectiu i dosi a òrgans en risc.

Referència de l'article

Ortiz González I, Morera Cano D, Roncero Sánchez R, Mateos Salvador P, Valencia Blanco L, Vidal Borrás M, et al. Dosimetric comparison of volumetric-arc therapy versus sliding window intensity-modulated radiotherapy in postoperative treatment for primary soft tissue sarcoma of the thigh. Asia Pac J Clin Oncol. 18 de juliol de 2019. doi: 10.1111/ajco.13220. PubMed PMID: 31321885
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]