Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Estudis i projectes Paper de l'aterogenicitat de la LAI i LBI en el RCV

Paper de l'aterogenicitat de la LAI i LBI en el RCV

ins epr108L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un examen complet del paper de l'aterogenicitat de la lipoproteïna d'alta intensitat i lipoproteïna de baixa intensitat en el risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol, investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit a l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Role of HDL function and LDL atherogenicity on cardiovascular risk: A comprehensive examination" a la revista .

La funcionalitat lipoproteïna d’alta densitat (LAD) i trets aterògens de lipoproteïna de baixa densitat (LBD) poden descriure el paper d'ambdues partícules en les malalties cardiovasculars amb més precisió que els nivells de colesterol LAD o LBD. Però, no és clar com aquestes propietats de les lipoproteïnes afecten particularment per diferents factors de risc cardiovascular. L'objectiu era determinar si les propietats de les lipoproteïnes són associades amb nivells de major risc cardiovascular i cada factor de risc cardiovascular.

Referència de l'article

Hernáez Á, Soria-Florido MT, Schröder H, Ros E, Pintó X, Estruch R, et al. Role of HDL function and LDL atherogenicity on cardiovascular risk: A comprehensive examination. PLoS ONE. 2019;14(6):e0218533. doi: 10.1371/journal.pone.0218533. PubMed PMID: 31246976
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]