Categoria: Estudis i projectes

Diversitat dietètica i adequació nutricional entre persones grans amb MetS en l'estudi PREDIMED-Plus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en una anàlisi transversal de la diversitat dietètica i adequació nutricional entre població gran espanyola amb síndrome metabòlica en l'estudi PREDIMED-Plus. També hi han participat diferents centres espanyols.

Dora Romaguera, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Dietary Diversity and Nutritional Adequacy among an Older Spanish Population with Metabolic Syndrome in the PREDIMED-Plus Study: A Cross-Sectional Analysis" a la revista Nutrients.

Les directrius dietètiques emfatitzen la importància d’una dieta variada per proporcionar una ingesta adequada de nutrients. Però, una edat més alta és associada sovint amb el consum de dietes monòtones que podrien ser nutricionalment inadequades, augmentant el risc per al desenvolupament o progressió de malalties cròniques relacionades amb la dieta, com la síndrome metabòlica (MetS). Per avaluar l'associació entre la diversitat dietètica (DD) i ingesta adequada de nutrients i identificar variables associades amb DD, es va analitzar transversalment les dades basals de l'assaig PREDIMED-Plus.

Referència de l'article
Cano-Ibanez N, Gea A, Martinez-Gonzalez MA, Salas-Salvado J, Corella D, Dolors Zomeno M, et al. Dietary Diversity and Nutritional Adequacy among an Older Spanish Population with Metabolic Syndrome in the PREDIMED-Plus Study: A Cross-Sectional Analysis. Nutrients. 2019;11(5):UNSP 958. doi: 10.3390/nu11050958. PubMed PMID: 31035497. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Peix al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]