Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Gestió de la investigació

Gestió de la investigació

L'IdISBa passa a formar part de la REGIC

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha passat recentment a formar part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica, Sanitària i Hospitalària (REGIC) com a entitat associada. Aquesta Xarxa aglutina Entitats Gestores de R+D+I del Sector Sanitari de tot el territori espanyol

Les 29 entitats que actualment conformen la REGIC, entre elles l’IdISBa, manifesten la seva preocupació per la reducció del finançament en R+D i els nombrosos problemes administratius que comprometen la ciència espanyola, tal com manifesten en el seu informe els centres i unitats d'excel·lència en recerca distingits pel Programa Severo Ochoa i Maria de Maeztu (aliança SOMMa).

Els objectius de la REGIC són:

Llegeix més...

L'IdISBa formarà part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica, Hospitalària i Biosanitària

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha passat recentment a formar part de la Xarxa d'Entitats Gestores d'Investigació Clínica Hospitalària i Biosanitària (REGIC) com a entitat associada.

La REGIC és la primera associació d'entitats gestores d'investigació clínica creada a Espanya a instància dels professionals, per tal de compartir experiències i crear un espai d'interacció i formació en la gestió de R+D+I sanitària.

Aquesta associació està constituïda per 29 membres associats, 17 dels quals són Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) i 15 d'aquests són IIS acreditats per l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), el que representa un 45 % de la totalitat dels IIS acreditats fins ara.

Llegeix més...

Científiques eivissenques donen a conèixer la tasca investigadora de les dones en els centres educatius

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència (11 de febrer), l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), juntament amb la Conselleria d'Educació, i amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB), va organitzar l'activitat "Científiques a l'aula", xerrades amb investigadores de diferents branques científiques a diversos centres escolars per contribuir al foment de les vocacions científiques entre els nins i les nines, i donar visibilitat a la tasca investigadora de les dones.

Els centres participants a Eivissa van ser el CC Santíssima Trinitat de Sant Antoni de Portmany; i l'IES Balàfia i el CEIP Torres de Balàfia de Sant Llorenç de Balàfia; el CEIP l'Urgell de Sant Josep de sa Talaia; l'IES Sa Blanca Dona d'Eivissa i el Col·legi Mestral. Així mateix, es va impartir una xerrada al CEIP Sant Ferran de ses Roques de Formentera.

Les científiques que van participar a les xerrades van ser Maria Costa, documentalista de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera; Carmen Costa, metgessa de família del Centre de Salut de Can Misses; Consuelo Corrionero, metgessa de família del Centre de Salut de Vila; i Eva Tur, divulgadora científica (Eiviciència). A Formentera, va impartir la xerrada Mar Leza, investigadora del Departament de Biologia de la UIB.

Llegeix més...

L'IdISBa va organitzar les xerrades investigadores Científiques a l’aula

L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) va organitzar, juntament amb la Conselleria d’Educació, i amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència (11 de febrer), les xerrades investigadores “Científiques a l’aula”, que es van dur a terme el dia 15 de febrer a l’IES Ramon Llull.

Aquestes xerrades amb investigadors de diferents branques científiques es fan a diversos centres escolars de les Illes Balears per contribuir al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins, i fer visible la tasca investigadora de les dones.

Les visites tenen com a objectiu proporcionar als nins i a les nines referents científics femenins, explicar-los el paper de la ciència i la recerca en la societat, demostrar als estudiants com s’utilitza la ciència en el “món real” i transmetre la idea que la ciència és una professió viable i emocionant.

Llegeix més...

L'IdISBa preveu obtenir enguany l'acreditació de l'Institut de Salut Carlos III

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha donat compte al Consell de Govern del Pla d’Actuació previst per la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) per al 2018.

Aquest Pla —que va ser aprovat el passat 18 de desembre pel Patronat de la Fundació— inclou els objectius prevists per a l’exercici, els indicadors, les línies d’actuació necessàries per aconseguir-los, un pla economicofinancer i les previsions relatives als recursos humans i les tecnologies de la informació, tot això en el marc del pressupost aprovat per a l’entitat per al mateix exercici.

Els objectius principals del Pla de l’IdISBa per enguany preveuen gestionar i potenciar la recerca en salut a les Illes Balears i afrontar el procés d’acreditació de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears davant l’Institut de Salut Carlos III.

Llegeix més...