Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISPa ha publicat el Pla Estratègic 2016-2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) ha publicat el Pla Estratègic 2016-2020.

L'IdISPa es va crear el 23 de desembre de 2013, mitjançant un Conveni de Col·laboració Científica entre la Fundació de Recerca Sanitària de les Illes Balears, la Conselleria de Salut, el Servei de Salut de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears.

Aquest Institut sorgeix de l'associació i col·laboració entre els diferents centres i dispositius que desenvolupen activitats de recerca biosanitaria i biomèdica a l'entorn de l'Hospital Universitari Son Espases i a l'àrea geogràfica de la ciutat de Palma.

L'IdISPa ha de ser l'entitat integradora i potenciadora de la recerca i del coneixement científic en salut generat a les Illes Balears, facilitant la seva translació a la millora de la salut de la població.

Els centres o estructures sanitàries en els quals l'IdISPa desenvolupa la seva activitat són: l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut Universitari de Recerca en Ciències de la Salut (IUNICS), la Fundació de Recerca Sanitària dels Illes Balears Ramon Llull (FISIB) i l'àmbit d'Atenció Primària de Mallorca.

El Pla, elaborat de forma conjunta entre les entitats participants, emana de les pròpies actuacions previstes per la FISIB per als propers anys, destacant la creació del IdISPa i la futura acreditació del centre per l'Institut de Salut Carlos III.

Amb la implantació d'aquest Pla Estratègic es podran desenvolupar diversos objectius, com ara els relacionats amb l'avaluació de la situació actual de l'IdISPa i de l'entorn, la priorització de línies de recerca, la definició de la missió i valors de l'IdISPa, la definició d'un Pla de Formació i un altre de Qualitat i la creació d'una Unitat d'Innovació i Transferència de Resultats de Recerca.

Objectius i línies estratègiques prioritàries

  1. Integrar de forma efectiva les estructures que conformen l'IdISPa per permetre la implantació d'una estratègia de política científica comuna que promogui la recerca d'excel·lència amb impacte en salut.
  2. Promoure la captació de recursos en recerca, especialment de recursos humans, incloent la seva retenció i desenvolupament professional.
  3. Potenciar la transferència eficaç dels resultats de la recerca en salut per assegurar l'impacte en la salut de la població.
  4. Apropar a la societat els resultats de la recerca que es realitza en l'entorn de l'IdISPa.

[Font: Institut d'Investigació Sanitària de Palma. 04/05/2016]

[Foto: Infosalut]