Categoria: Gestió de la investigació

La Conselleria de Salut vol crear un entorn de feina estable per als investigadors de Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Retenir talent i crear un entorn estable de feina per als investigadors de les Illes Balears és un dels objectius principals de la Conselleria de Salut per a l'any 2017, així ho ha manifestat la consellera Patricia Gómez durant la inauguració de les III Jornades IdISPa, que han tingut lloc els dies 7 i 8 de novembre de 2016 a l'Hospital Universitari Son Espases, un marc que ha servit per debatre sobre el futur de la investigació sanitària i la seva repercussió en la salut de la població.

La consellera de Salut, Patricia Gómez ha inaugurat les Jornades, que s'han iniciat amb la conferència de Carlos Segovia, responsable de la Unitat d'Acreditació d'Instituts d'Investigació Sanitària (Institut de Salut Carlos III).

Durant la seva intervenció, Gómez ha destacat que el Govern treballa per adaptar un entorn normatiu que possibiliti una carrera científica que proporcioni estabilitat i millors perspectives laborals als investigadors i ha afegit que l'augment del pressupost de l'IdISPa per a 2017 contribuirà també a dur a terme accions per millorar la captació, la retenció i el desenvolupament professional de talent investigador mitjançant el Pla d'Acció de Recursos Humans en Recerca.

La consellera ha recordat també que l'IdISPa no és un projecte estratègic únicament de la Conselleria de Salut, sinó que és un projecte compartit amb la Universitat de les Illes Balears i té un objectiu clar: "Aconseguir millorar, a través de la recerca i la innovació, la qualitat de la salut de la població de les Illes Balears i també contribuir al canvi de model econòmic de les illes".

Gómez ha destacat igualment que l'IdISPa té el màxim suport institucional per iniciar el procés d'acreditació per part de l'Institut de Salut Carlos III, procés que començarà el 2017, atès que ja s'ha posat en marxa la Facultat de Medicina, que n'era un requisit indispensable.

Les Jornades, que també han tingut com a finalitat donar rellevància a la tasca de la dona investigadora, han comptat amb la participació de Begoña Sot, investigadora de l'Institut Madrileny d'Estudis Avançats en Nanociència, i Lina Badimón, directora de l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars i vicepresidenta de la Societat Europea de Cardiologia.

D'altra banda, durant la trobada, el director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPa), Miquel Fiol, va donar a conèixer l'evolució de la productivitat científica de l'Institut en el darrer any i es va presentar el potencial d'excel·lència dels investigadors emergents de l'Institut amb els seus projectes més destacats.

Així mateix, en aquest fòrum també s'emfatizaren les estratègies actuals de maneig de dades massives (big data) mitjançant la participació de diferents agents en una taula rodona.

L'acte de cloenda, celebrat el dia 8, a les 18.30 hores,  va comptar amb la presència de la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, i del director científic de l'IdISPa, Miquel Fiol.

[Font: Conselleria de Salut. 07/11/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*28/10/2016 - La III Jornada IdISPa se celebrarà a Son Espases els dies 7 i 8 de novembre de 2016.