Categoria: Gestió de la investigació

L'IdISBa participa en la Nit Europea dels Investigadors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

6873 2L’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) informa que el pròxim 28 de setembre se celebra la Nit Europea dels Investigadors. Per aquest motiu, des de l’IdISBa s'han organitzat xerrades divulgatives informals per part dels investigadors de l’entitat, a tres espais de Palma:

- Café a Tres Bandas (Plaça de Barcelona, 20)
- La Biblioteca de Babel (Carrer Arabí, 3)
- Llibreria infantil i juvenil Baobab (Carrer de Guillem Galmés, 17)

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodwska-Curie del programa Horitzó 2020, que té lloc a més de 250 ciutats europees des de l’any 2005.

El principal objectiu de l’activitat és apropar els investigadors als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.

PROGRAMA DE L’ACTIVITAT

Café a Tres Bandas (19.00-20.15 h)

  • “La ciencia como herramienta de construcción social”, a càrrec de Javier Pierola Lopetegui, responsable de la plataforma de Microscòpia.
  • "¿Por qué deberían importarme los lípidos?", a càrrec de Karim Pérez Romero, Albert Maimó Barceló i Joan Bestard Escalas, investigadors del grup Lípids en Patologia Humana.
  • “La salud de tu código postal”, a càrrec d’Antoni Colom Fernández, investigador del grup Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional.
  • “Salud digital: más rápida y más personalizada”, a càrrec de Roberto de la Rica Quesada, investigador del grup Multidisciplinar de Sèpsia.

La Biblioteca de Babel (19.00-20.15 h)

  • “Hablar del cáncer sin miedo”, a càrrec de José Reyes Moreno, investigador del grup Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional.
  • “Ciencia con chocolate”, a càrrec de Pilar Roca Salom, responsable del grup Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional.
  • “De ratones y hombres… y viceversa”, a càrrec de Carlos Río Bocos, investigador del grup Inflamació, reparació i càncer en malalties respiratòries.
  • “Investigación en servicios de salud: ¿en qué consiste? ¿Qué puede aportar a la sociedad?”, a càrrec d’Ignacio Ricci Cabello, investigador del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i en Càncer Illes Balears.
  • "Llum, son i depressió", a càrrec de Francesca Cañellas Dols, investigadora del grup Neurofisiologia del son i dels ritmes biològics.

Llibreria infantil i juvenil Baobab (18.00-19.00 h)

  • "Maria, la infermera investigadora....", a càrrec de Clara Vidal Thomas, Joana Ripoll Amengual i Oana Bulillete, investigadores del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i Càncer Illes Balears.

Per a més informació, podeu consultar les notes informatives següents sobre les activitats programades a les Illes Balears:

[Fonts: Vicepresidència i Conselleria de Turisme, Innovació i Recerca. 15/09/2018 - Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears. 17/09/2018 - Vicepresidència i Conselleria de Turisme, Innovació i Recerca. 19/09/2018]

[Foto: Vicepresidència i Conselleria de Turisme, Innovació i Recerca]

Què en diu la premsa
*21/09/2018 arabalears.cat - Mallorca prepara la Nit de la Investigació.