Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Noves tecnologies

Noves tecnologies

Adquisició de monitors per a pacients amb diabetis

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha autoritzat la tramitació d’un acord marc per adquirir monitors de sensors per a pacients amb diabetis que detecten la glucosa en el nivell subcutani. Es tracta d’uns aparells que, d’una banda, mesuren contínuament la glucosa en el líquid intersticial (l’espai entre les cèl·lules) per mitjà d’un sensor implantat o inserit dins la pell; i, d’una altra banda, poden també emetre ordres a la bomba infusora per tal d’evitar una hipoglucèmia.

Amb aquest sistema s’aconsegueix supervisar millor la glucèmia, reduir el nombre d’ingressos hospitalaris per descompensacions i també controlar millor els episodis nocturns d’hipoglucèmia. En definitiva, es facilita a alguns pacients amb diabetis un control adequat de la malaltia, de manera que en millora la qualitat de vida.

Llegeix més...

El Comitè Radelec es reuneix per iniciar la implantació d'una xarxa d'electrocardiografia integrada

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, ha assistit a la reunió del Comitè Radelec per iniciar la implantació d'una xarxa que integrarà tots els dispositius d'electrocardiografia de les Illes Balears.

El Comitè Radelec compta amb representants del Servei de Salut, de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, de l'Àrea de Salut de Menorca, de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, de l'Hospital Universitari Son Espases, de l'Hospital d'Inca, de l'Hospital de Manacor i del 061 i està format per 18 professionals que periòdicament es reuniran per fer el seguiment i control dels serveis i dels subministraments del contracte.

Entre altres aspectes, el Comitè auditarà la revisió de les especificacions funcionals de cadascun dels objectius, el grau de compliment dels objectius, les tasques de desenvolupament, les reassignacions i variacions d'efectius de personal dedicat al projecte, la validació de les programacions d'activitats realitzades i la presa de decisions correctives.

Llegeix més...

El Servei de Salut adquirirà cinc mamògrafs amb tomosíntesi i estereotàxia digital més cinc taules de punció per als hospitals públics de Balears

El Consell de Govern ha autoritzat al Servei de Salut l’adquisició de cinc mamògrafs amb tomosíntesi i estereotàxia digital més cinc taules de punció per a cinc hospitals públics de les Illes Balears: l’Hospital Universitari Son Llàtzer, l’Hospital Comarcal d’Inca, l’Hospital de Manacor, l’Hospital Can Misses d’Eivissa i l’Hospital Mateu Orfila de Menorca. El pressupost base de licitació d’aquesta operació és d’1.331.000 € (IVA inclòs).

La compra d’aquests nous equips s’emmarca en l’Acord de col·laboració entre el Servei de Salut i la Fundació Amancio Ortega.

En els últims anys, la tecnologia de diagnòstic per la imatge i, especialment, la mamografia, ha introduït el sistema d’obtenció d’imatges mitjançant tomosíntesi, que millora de manera substancial la sensibilitat i l’especificitat de la detecció de lesions mamàries tant en dones simptomàtiques com asimptomàtiques.

Llegeix més...

Vuit nous ecògrafs augmentaran la capacitat diagnòstica dels centres de salut d'Eivissa i Formentera

Tots els centres de salut d'Eivissa i Formentera disposen ja d'ecògrafs nous, segons ha informat la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha explicat que el Servei de Salut de les Illes Balears ha adquirit vuit dispositius d'última generació, set per a Eivissa i un per a Formentera, amb el doble objectiu d'augmentar la capacitat diagnòstica i incrementar l'autonomia dels centres d'Atenció Primària.

Gómez ha visitat el Centre de Salut de Vila acompanyada del director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; el director de gestió, Yago Gómez, i els subdirectors mèdic i d'infermeria d'Atenció Primària, Violeta Vega i Jean Philippe Baena, per presentar els nous dispositius.

Llegeix més...

L'IB-Salut aprova la compra de material per fer proves que mesuren la càrrega viral

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha aprovat la compra de material per fer proves que mesuren la càrrega viral, com ara reactius, material fungible i cessió d’equips per quantificar el genoma de virus i altres paràmetres de microbiologia molecular en diferents mostres clíniques que es fan als laboratoris de l’Hospital Universitari Son Espases.

Aquestes proves mesuren la càrrega viral, és a dir, quantifiquen la infecció per virus per mitjà de la presència de partícules virals en els fluids corporals. Això permet quantificar infeccions provocades pel VIH o pels virus de l’hepatitis B i C, i també detectar importants patògens responsables de malalties de transmissió sexual amb importants implicacions en la salut pública. Es tracta de proves moleculars que es duen a terme amb aparells i tecnologies modernes, moltes de les quals són totalment automatitzades, com es fa en altres laboratoris microbiològics d’hospitals de referència.

El valor estimat d’aquest contracte és d’1,7 milions d’euros, amb una durada de dos anys, prorrogable fins a quatre. La tramitació d’aquest concurs permetrà accedir a una tecnologia més avançada, amb un temps de resposta més curt i unes prestacions tècniques més bones.

Llegeix més...