Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Noves tecnologies

Noves tecnologies

L'IB-Salut inicia la implantació d'una xarxa d'electrocardiografia integrada

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) a tramitar la contractació d’una xarxa d’electrocardiografia integrada per als centres que depenen del Servei de Salut i els equips associats, per un valor estimat d’1.140.120,58 €. Això suposa que es desenvoluparà i s’implantarà una xarxa que consistirà en una base de dades i un repositori central del Servei de Salut que assegurarà tot el procés i es dotarà d’uns dos-cents electrocardiògrafs amb unes característiques tècniques que en permetran el funcionament en xarxa en les condicions d’integració que es determinaran.

L'electrocardiograma és una prova senzilla, però bàsica en la valoració de les malalties del cor, malgrat que l'evolució i la sofisticació de la tecnologia continuen essent molt importants. És especialment transcendent la comparació dels canvis de l'electrocardiograma quan els pacients presenten dolor al pit, palpitacions o fatiga, però moltes vegades aquestes proves no es poden recuperar a causa de pèrdues del registre en paper o perquè estan arxivades en històries clíniques electròniques diferents d’aquella on figuren les dades del pacient en el moment de la prova.

Llegeix més...

L'Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf d'avançada tecnologia

L'Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf multidisciplinar que donarà servei a les àrees que realitzen ecografies de l'atenció hospitalària: Urgències, Ginecologia, Cardiologia, Medicina Interna, Urologia i Endocrinologia. El nou ecògraf és un model Philipps HD5 Digital Doppler Color que disposa de quatre sondes: transvaginal, abdominal, lineal i sectorial.

Es tracta d'un ecògraf amb una avançada tecnologia que permet futures actualitzacions i ampliacions que garanteixen la seva vigència tecnològica. Disposa d'un sistema digital de generació d'ultrasons amb 1.024 canals per a emissió i recepció. Té una estació de treball integrada per a captura, revisió, processament, mesurament, càlculs, emmagatzement, arxiu, impressió i transferència d'imatges i formes d'ona, amb una pantalla plana a color de 15" d'alta resolució. L'aparell compta amb un braç articulat que permet el posicionament mitjançant rotació i inclinació, i està situat sobre un carro de transport mòbil mitjançant rodes de baixa resistència amb gir de 360º, per tal de facilitar el moviment del sistema sense esforç, amb possibilitat de bloqueig a l'hora de girar i frenar.

Llegeix més...

Contractació del subministrament de material d'electromedicina per a l'atenció primària

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) a tramitar la contractació del subministrament, la instal·lació i el manteniment integral del material d'electromedicina destinat a cobrir les necessitats dels centres d'atenció primària de les Illes Balears, amb un pressupost base de licitació d'1.070.578,33 €, cosa que permetrà incorporar-hi nous equipaments.

El contracte preveu la dotació de monitors desfibril·ladors, ecògrafs de Doppler perifèric, espiròmetres, aparells per a magnetoteràpia, monitors ambulatoris de la pressió arterial i retinògrafs, entre d'altres.

L'empresa adjudicatària del contracte disposarà d'un termini de tres mesos per subministrar, instal·lar i posar en marxa tots els equipaments. A més, el contracte n'inclou el manteniment durant un període de quatre anys.

Llegeix més...

Programa d'actuació de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal de Son Espases

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada pel director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, ha rebut en audiència alguns dels membres de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal de l'Hospital Universitari Son Espases.

El coordinador de la Unitat, Rafael Morales, ha explicat el programa de cirurgia oncològica peritoneal. Aquest programa va adreçat als pacients amb carcinomatosi peritoneal, malaltia que fins fa uns anys tenia una supervivència de pocs mesos.

Aquest tractament es basa en la realització de cirurgia citoreductora màxima i en l'aplicació de quimioteràpia hipertèrmica intraperitoneal. "Aquest programa aconsegueix bons resultats i ha augmentat la supervivència i la qualitat de vida dels pacients", ha assegurat Morales.

Llegeix més...

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma estrena unitat de diagnòstic per a la imatge

L'Hospital Sant Joan de Déu de Palma estrena unitat de diagnòstic per a la imatge. Aquest servei comptarà amb dos aparells d’última generació de TAC i ressonància magnètica, que se sumaran als que ja hi havia al centre de radiologia convencional, i un nou ecògraf. Aquesta nova unitat ha suposat una inversió de 2,2 milions d’euros.

Durant la inauguració, el Dr. Joan Carulla, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, ha explicat que al 2016 s’han realitzat més de 2.000 ecografies i més de 14.500 proves de radiologia convencional, a les quals cal sumar els més de 600 TAC i 4.200 ressonàncies magnètiques. A partir d'ara ja es podran oferir a l'hospital, de manera que s'evitarà que els pacients s'hagin de desplaçar a altres centres.

L’ampliació d’aquesta unitat es deu a la voluntat de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma i del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) de prestar un millor servei i més proper als pacients.

En aquest sentit, el director gereral del IB-Salut, el Dr. Juli Fuster, ha assegurat que les instal·lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, com a centre integrat a la xarxa pública d’hospitals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, contribuiran també a reduir les llistes d’espera en aquestes proves diagnòstiques.

La nova unitat comptarà amb un equip professional format per dos metges radiòlegs, tres tècnics en radiodiagnòstic, un infermer i dues administratives per a l’àrea d’admissió.

Llegeix més...