Categoria: Noves tecnologies

L’Hospital Universitari Son Espases disposa d’un analitzador de sang portàtil per estudiar mostres biològiques en els pacients amb sospita de virus d’Ebola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha adquirit un equip portàtil de laboratori que serveix per efectuar analítiques de sang i obtenir els resultats de manera immediata en la mateixa habitació d’aïllament reservada per atendre un eventual cas d’infecció pel virus d'Ebola. D’aquesta manera, s’evita que mostres biològiques potencialment infeccioses surtin de l’habitació d’aïllament, ja que no és necessari que les anàlisis es facin en el laboratori central de l’Hospital. Així, es minimitza la transmissió del virus i la contaminació d’altres equips del laboratori.

El dispositiu portàtil permet l’anàlisi de 20 paràmetres analítics diferents (electròlits, metabòlits, gasos sanguinis i coagulació, entre d’altres), que ajuden, juntament amb la resta d’exploracions i del judici clínic, a tenir una primera aproximació sobre la gravetat del pacient que està essent atès mentre s’espera el resultat microbiològic definitiu del virus d’Ebola. L’equip portàtil es basa en la tecnologia de biosensors i en un avançat sistema de microfluids. L’equip té uns cartutxos rebutjables, els quals contenen els reactius, que permeten obtenir els resultats del laboratori en 2 minuts. Per fer l’analítica basta una mínima quantitat de sang (0,1 ml).

El dispositiu requereix un mínim entrenament dels professionals i restringeix el circuit de la sang potencialment contaminada en els cartutxos recarregables. Una mesura de seguretat de gran importància en aquest tipus de virus.