Categoria: Noves tecnologies

Autoritzada la despesa per a la posada en marxa d'una ressonància magnètica a l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa per a la instal·lació, l'adequació d'espais i la posada en marxa d'un equip de ressonància magnètica a l'Hospital de Manacor per una quantia màxima d'1.383.440,20 euros.

L'Hospital de Manacor atén en l'actualitat una població estimada superior a les 140.000 persones i és l'únic centre hospitalari que no disposa d'aquesta prestació, amb els desavantatges que això suposa per als pacients del sector de Llevant, com ara la necessitat de desplaçament dels pacients ambulatoris a l'Hospital Universitari Son Espases i dels hospitalitzats, que són traslladats a l'Hospital Comarcal d'Inca. La manca del servei genera també demores en la realització de les proves.

La Societat Espanyola de Radiologia Mèdica (SERAM) recomana que es disposi d'un equip de ressonància magnètica per cada 100.000 habitants. La ressonància magnètica és una valuosa eina de diagnosi que no utilitza radiacions i proporciona imatges clares de parts del cos que no es poden veure amb tanta claredat amb les radiografies o les ecografies.

La instal·lació de l'equip de ressonància magnètica forma part d'un ambiciós pla d'ampliació i reforma de l'Hospital de Manacor, que preveu una inversió de 81 milions d'euros en quatre fases. En la primera fase, a part d'instal·lar l'equip de ressonància magnètica, es reformarà i s’ampliarà l'àrea d’urgències, que creixerà 561 m2.

El Pla Director de l'Hospital de Manacor, que ha estat consensuat amb els professionals que hi fan feina, suposarà un augment de 23.330 m2 de la superfície útil del centre, que passarà dels 27.165 m2 actuals a 50.495 m2. Aquesta reforma permetrà adaptar el centre sanitari a les noves necessitats assistencials de la població i dels professionals.

Actualment, l'Hospital de Manacor té una plantilla autoritzada de 1.028 professionals i un total de 232 llits per atendre una població estimada superior a les 140.000 persones, que s'incrementa durant la temporada d'estiu en més de 20.000 persones. Des de la inauguració de l'Hospital, l'any 1997, el sector sanitari de Llevant ha experimentat un creixement de més de 30.000 habitants.

El Servei de Salut ha estructurat l'execució de les obres de manera que afectin al menys possible l'activitat assistencial que du a terme l'Hospital de Manacor, per no interferir en l'activitat diària del centre.

El Consell de Govern ha autoritzat també la despesa corresponent al contracte de manteniment dels equips electromèdics, per un import d'1.322.807,84 euros.

[Font: Conselleria de Salut. 14/10/2016]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/08/2017 - L'IB-Salut disposa la despesa per a la reforma i ampliació d'Urgències de l'Hospital de Manacor.
*10/06/2016 - Sessió informativa de la reforma i ampliació de l'Hospital de Manacor.