Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Noves tecnologies L'Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf d'avançada tecnologia

L'Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf d'avançada tecnologia

L'Hospital de Formentera ha adquirit un nou ecògraf multidisciplinar que donarà servei a les àrees que realitzen ecografies de l'atenció hospitalària: Urgències, Ginecologia, Cardiologia, Medicina Interna, Urologia i Endocrinologia. El nou ecògraf és un model Philipps HD5 Digital Doppler Color que disposa de quatre sondes: transvaginal, abdominal, lineal i sectorial.

Es tracta d'un ecògraf amb una avançada tecnologia que permet futures actualitzacions i ampliacions que garanteixen la seva vigència tecnològica. Disposa d'un sistema digital de generació d'ultrasons amb 1.024 canals per a emissió i recepció. Té una estació de treball integrada per a captura, revisió, processament, mesurament, càlculs, emmagatzement, arxiu, impressió i transferència d'imatges i formes d'ona, amb una pantalla plana a color de 15" d'alta resolució. L'aparell compta amb un braç articulat que permet el posicionament mitjançant rotació i inclinació, i està situat sobre un carro de transport mòbil mitjançant rodes de baixa resistència amb gir de 360º, per tal de facilitar el moviment del sistema sense esforç, amb possibilitat de bloqueig a l'hora de girar i frenar.

Amb aquesta nova adquisició, l'Hospital de Formentera renova la tecnologia per a la realització d'ecografies, ja que a l'inici de l'any va substituir també l'ecògraf ginecològic que utilitza el Servei de Ginecologia i que compta amb tres sondes: ginecològica, abdominal i doppler.

Actualment disposa de tres ecògrafs, el nou ecògraf multidisciplinar, que substitueix l'ecògraf portàtil LogikBook Pro, que donava servei a Urgències, Urologia, Endocrinologia, Medicina Interna, un ecocardiògraf al Servei de Cardiologia, amb sonda sectorial, i l'ecògraf ginecològic.

L'Hospital de Formentera ha realitzat 1.274 ecografies el 2017

L'Hospital de Formentera ha realitzat durant el 2017 un total d'1.274 ecografies. L'adquisició del nou ecògraf permetrà augmentar un 15 % l'activitat d'ecografies, principalment al Servei d'Urgències.

Per àrees, les ecografies ginecològiques són les que ocupen el primer lloc dins el volum global amb 485 ecografies en els primers set mesos de 2017, el que suposa el 38,1 % del total; seguides de les ecografies urològiques, 425 de gener a juliol d'aquest any, que han resultat el 33,3 % del gruix de l'activitat d'ecografies. A continuació, Cardiologia i Medicina Interna, amb 91 i 90 ecografies, respectivament, i una incidència del 7,15 % en el conjunt de proves. El Servei d'Urgències ha necessitat realitzar 122 ecografies, és a dir, un 9,5 % del total de proves en el que va d'any. Finalment, endocrinologia, amb un 4,8 % del total, ha efectuat 61 ecografies.

Per al director de l'Hospital de Formentera, Antonio Sanz, "amb aquesta darrera adquisició hem aconsseguit renovar la tecnologia per a la realització d'ecografies i tenim cobertes amb equipament d'última generació les àrees de Cardiologia, Ginecologia i Obstetrícia, Urologia, Medicina Interna, Endocrinologia i Urgències, amb tres ecògrafs convenientment equipats per oferir una atenció de qualitat als pacients de Formentera".

Reducció de trasllats

La incorporació d'aquest model d'ecògraf permetrà reduir trasllats a l'Hospital Can Misses, ja que es podran realitzar algunes proves diagnòstiques que fins al moment no es podien realitzar. El Dr. Iván Ábrego, facultatiu del Servei d'Urgències de l'Hospital de Formentera, destaca "la major capacitat resolutiva per al servei d'Urgències, ja que permetrà augmentar la nostra capacitat diagnòstica en certes patologies, com la trombosi venosa profunda; patologies abdominals, davant la sospita de còlic biliar o litiasis biliar; i també en casos de pericarditis, davant un possible vessament pericàrdic o líquid en la cavitat abdominal".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 03/08/2017]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*04/08/2017 noticiasmallorca.es - El Hospital de Formentera adquiere un nuevo ecógrafo que evitará traslados a Ibiza.
*04/08/2017 Diario de Mallorca - Un nuevo ecógrafo ayudará a reducir los traslados a Can Misses desde Formentera.
*04/08/2017 noudiari.es - El hospital de Formentera adquiere un nuevo ecógrafo multidisciplinar.
*04/08/2017 Diario de Ibiza - Un nuevo ecógrafo ayudará a reducir los traslados a Can Misses desde Formentera.