Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Noves tecnologies L'Hospital Son Llàtzer posa en marxa la primera fase del projecte BISEPRO

L'Hospital Son Llàtzer posa en marxa la primera fase del projecte BISEPRO

L’Hospital Universitari Son Llàtzer va posar en marxa la primera fase del projecte d'investigació BISEPRO, sobre Big Data i Sèpsia, coincidint amb el Dia Mundial de la Sèpsia, que es va celebrar el passat dia 13 de setembre.

A la reunió que va tenir lloc al centre hospitalari hi van participar el gerent de l'hospital, Francisco Marí; el coordinador del grup d'Investigació Multidisciplinar de Sèpsia, el Dr. Marcio Borges; el director de l'Institut d'Enginyeria del Coneixement de la Universitat Autònoma de Madrid (IIC UAM), Alberto Barrientos i la directora d'analítica predictiva de l'IIC UAM, Julia Díaz.

El Projecte BISEPRO utilitza l'ús de Big Data i d'Intel·ligència Artificial per a la detecció precoç i el maneig integral de la sèpsia. El projecte consta de dues fases: la primera per a la detecció de la sèpsia en temps real i la segona que aportarà als clínics una ajuda en la presa de decisions, amb un enfocament integral, des del diagnòstic fins al suport terapèutic al pacient amb sospita de sèpsia. Es tracta d'un ajut al clínic, i el més important, que vol generar una medicina de precisió, l'anomenada medicina personalitzada.

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha estat pioner a Europa en la generació i l'ús de sistemes d'informatització hospitalària, el que ha permès desenvolupar un procés assistencial en el qual la informació en línia permet una millor coordinació i integració dels processos.

[Font: Hospital Universitari Son Llàtzer. 13/09/2018]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/04/2018 - L’Hospital Universitari Son Llàtzer aplica l'ús del Big Data per a la detecció precoç de les sèpsies.