Back Estàs aquí:Home Investigació Notícies d'investigació Noves tecnologies Contractació del manteniment tecnològic integral de Son Espases i dels centres que en depenen

Contractació del manteniment tecnològic integral de Son Espases i dels centres que en depenen

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del manteniment tecnològic integral de l’Hospital Universitari Son Espases i dels centres que en depenen (Hospital General, Hospital Psiquiàtric, Hospital Verge de la Salut i Ambulatori del Carme) amb un pressupost de 9 milions d’euros.

Son Espases és el centre de referència de les Illes Balears i l’únic que disposa d’equipaments específics per a determinats tractaments i procediments diagnòstics.

La consolidació del manteniment tecnològic prevista permet assegurar una assistència sanitària de més qualitat als pacients que requereixin determinades prestacions:

- El monitoratge per mesurar de manera puntual o contínua diferents variables (freqüència cardíaca, tensió arterial…) o registres funcionals (electrocardiografia, electroencefalografia…)

- La ventilació i l’assistència en unitats de cures crítiques, en el Bloc Quirúrgic, a Urgències o a les incubadores.

- La cirurgia amb equipament propi de l’àrea quirúrgica (electrobisturís, equips d’electromedicina específica, microscopis quirúrgics…)

- La cirurgia laparoscòpica en el Bloc Quirúrgic, a Cirurgia Major Ambulatòria o a la Unitat de Reproducció Humana.

- L’equipament fix de les sales de cures crítiques i especials.

Aquesta consolidació del manteniment tecnològic forma part de la segona fase del Pla de Renovació Tecnològica del Servei de Salut, que es va iniciar amb diferents actuacions a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, a l’Hospital de Manacor i a l’Hospital de Formentera. Concretament, a Son Llàtzer s’ha renovat gairebé el 70 % dels equips fent-hi una inversió de 12 milions d’euros: entre les accions que s’hi han realitzat destaquen l’actualització de la ressonància magnètica, la tomografia computada, la sala de radiologia digital, els ecògrafs i l’equipament d’anestèsia. A l’Hospital de Manacor ja han començat les obres per posar en servei la prestació de ressonància magnètica, amb una inversió d’1,3 milions d’euros. A l’Hospital de Formentera des del mes de juny ja funciona el nou tomògraf computat, que ha costat 321.860 €. D’altra banda, el mes d’octubre està previst que comenci una tercera fase de renovació tecnològica.

[Font: Conselleria de Salut. 21/09/2018]

[Foto: Infosalut]