Categoria: Noves tecnologies

L'Hospital Mateu Orfila ha invertit 105.000 € en la compra de dos nous ecògrafs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Mateu Orfila ha invertit un total de 105.046,15 € en l’adquisició de dos nous ecògrafs en el marc del procés de renovació tecnològica d’aparells i de mètodes diagnòstics que es porta a terme en els últims anys. Un dels equips és un ecògraf per al Servei d’Obstetrícia i Ginecologia model GE Healthcare Voluson S10 Expert que ha tengut un cost de 76.290,50 € i, el segon, és un ecògraf portàtil GE Healthcare LOGIQ P7, de 28.755,65 €, per al Servei d’Urgències del centre.

El nou aparell de diagnosi prenatal per imatge substitueix l’equip que la Direcció Mèdica de l’Àrea de Salut de Menorca tenia llogat per poder realitzar les proves ecogràfiques a les mares gestants, mentre durés tot el procés de tramitació administrativa que implica la compra de nou material. Amb aquest nou ecògraf, l’Hospital disposa ara d’un equip d’alta resolució d’última generació, de fàcil maneig pels professionals i amb una resolució i qualitat d’imatge excepcional.

L’equip que s’ha instal·lat en el Servei d’Urgències és un model portàtil, conegut com a eco fast, per poder fer ecografies a peu de llit dels pacients que són atesos als boxs d’aquesta unitat. Està dotat amb dues sondes, cardíaca i abdominal, que permeten fer diagnòstics ràpids d’hemorràgies internes o lesions i, per tant, faciliten la feina dels metges a l’hora de fer un primer diagnòstic clínic i contribueixen a disminuir notablement el temps per a la presa de decisions i actuacions.

En cap cas, aquest equip substitueix les proves diagnòstiques per imatge que pugui necessitar un pacient atès a urgències i que realitzen els professionals del Servei de Radiodiagnòstic. Actualment, els metges del Servei d’Urgències s’estan formant en la utilització del nou equip i es preveu que en breu ja puguin començar a fer-lo servir amb els pacients.

Inversions

Aquests dos aparells se sumen a altres quatre ecògrafs que s’han comprat a diferents serveis de l’Hospital. Entre l’any 2015 i el 2017, es va dotar Cardiologia i la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb tres nous ecògrafs d’alta resolució. Enguany s’ha comprat un ecògraf ocular per a Oftalmologia.

En els últims 3 anys, també s’ha adquirit un colonoscopi pel Servei d’Aparell Digestiu; dos arcs quirúrgics pel gabinet de Cirurgia Major Ambulatòria i Radiologia; nous equips d’anestèsia pels quiròfans; equips d’endoscòpia per a Otorinolaringologia; i una torre d’artroscòpia per a Traumatologia, entre d’altres nous aparells.

En total, les inversions en tecnologia sumen 1,3 milions d’euros, dels quals la partida més important (169.828 €) correspon a l’actualització del sistema de dispensació de fàrmacs. El 2018 també està en procés de compra un electroencefalògraf, taules de tall per Anatomia Patològica, i una central de monitorització pel centre de salut Canal Salat, que sumen uns 85.000 €.

[Font: Conselleria de Salut. 04/10/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*04/10/2018 menorca.portaldetuciudad.com - El Hospital Mateu Orfila ha invertido 105.000 € en la compra de dos nuevos ecógrafos.