Categoria: Noves tecnologies

L'IB-Salut adquireix equipament d’alta tecnologia per al diagnòstic per la imatge

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) adquireix equipament d’alta tecnologia per al diagnòstic per la imatge destinat a l’Hospital Universitari Son Espases, a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i a l’Hospital Mateu Orfila, per un valor d’11.106.315,34 €.

L’Acord del Consell de Govern defineix la contractació del subministrament de l’equipament, la instal·lació, la legalització, el manteniment, la formació i la interconnexió amb els sistemes informàtics del Servei de Salut de l’equipament d’alta tecnologia per al diagnòstic per la imatge durant vuit anys (2019-2026), amb opció de compra quan el contracte venci.

Entre l’equipament previst hi ha una sala de ressonància magnètica de tres tesles per a Son Espases i una altra per a Son Llàtzer, una sala d’intervencionisme/hemodinàmica per a Son Espases, una sala d’intervencionisme vascular per a Son Llàtzer i una sala de tomografia computada per a l’Hospital Mateu Orfila.

La ressonància magnètica de tres tesles ofereix una qualitat d’imatge excepcional del cos humà gràcies a un programari de darrera generació, que es tradueix en una altíssima resolució dels detalls anatòmics, tot això amb un temps de prova molt més breu, cosa que permet fer més proves en menys temps i, per tant, millorar les llistes d’espera per a proves diagnòstiques.

Per la seva part, el tomògraf computat de 64 talls aporta avantatges importants, com ara fer una avaluació fàcilment per mitjà de mapes de color funcionals dels paràmetres hemodinàmics cerebrals i oncològics.

Aquests equips aportaran als professionals sanitaris més informació per fer diagnòstics més ràpids i segurs tant en l’estudi de pacients pediàtrics com d’adults, i proporcionaran més comoditat als pacients, perquè permeten ficar-se dins l’escàner més fàcilment i, com que són més amples, no cal sedar les persones que pateixen claustrofòbia.

Aquesta consolidació del manteniment tecnològic forma part de la segona fase del Pla de Renovació Tecnològica del Servei de Salut, que es va iniciar amb diferents actuacions a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, a l’Hospital de Manacor i a l’Hospital de Formentera. Concretament, a Son Llàtzer s’ha renovat gairebé el 70 % dels equips, amb una inversió de 12 milions d’euros: entre les accions que s’hi han duit a terme destaquen l’actualització de la ressonància magnètica, la tomografia computada, la sala de radiologia digital, els ecògrafs i l’equipament d’anestèsia. A l’Hospital de Manacor ja han començat les obres per posar en servei la prestació de ressonància magnètica, amb una inversió d’1,3 milions d’euros, i a l’Hospital de Formentera des del mes de juny ja funciona el nou tomògraf computat, que ha costat 321.860 €. D’altra banda, per al mes que ve està previst que comenci una tercera fase de renovació tecnològica.

[Font: Conselleria de Salut. 21/12/2018]

[Foto: Perspecsys Photos / Computer - Phone - Tablet - Technology / CC-by-sa-2.0 ]