Back Estàs aquí:Home Salut pública

Salut pública

El Consell de Seguretat Alimentària promou la feina conjunta entre entitats diverses

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha presidit el Consell de Seguretat Alimentària —òrgan de participació en el qual s’integren representants de diverses administracions públiques, patronals i col·legis professionals, i associacions de consumidors i usuaris— que s’ha reunit per tal de tractar de manera participativa i transversal diversos assumptes relacionats amb la normativa autonòmica que està en fase de tramitació o amb la consolidació de la col·laboració entre ajuntaments i el Govern i les patronals.

A la reunió, durant la qual s’ha fet un repàs de la situació actual en matèria de seguretat alimentària a les Illes Balears, Gómez ha aprofitat per ressaltar la tasca que duen a terme els professionals del Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació, i ha destacat l’esforç que fan la immensa majoria dels empresaris del sector de l’alimentació per oferir uns serveis i productes de qualitat i segurs per als consumidors de les Illes Balears.

Llegeix més...

Presentació a Son Espases de l'actualització de la Guia per a la prevenció i tractament de les úlceres per pressió

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha presentat el dilluns, 21 de maig, a l'Hospital Universitari Son Espases, l’actualització de la Guia per a la prevenció i tractament de les úlceres per pressió, editada per la Conselleria de Salut i pel Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut).

L’actualització ha estat efectuada per deu infermeres i una farmacèutica del Grup Assessor d'Úlceres per Pressió de les Illes Balears (GAUPP).

L’objectiu de la Guia és ajudar als professionals a prendre decisions clíniques basades en l’evidència científica i s’adreça a tots els professionals implicats durant el procés d’aquesta malaltia.

La Guia ha estat revisada per un equip multidisciplinari de professionals i pel Grup Nacional per a l'Estudi i Assessorament en Úlceres Per Pressió i Ferides Cròniques (GNEAUPP).

Llegeix més...

Es convoca el concert del servei de suport a l'habitatge per a persones amb diagnòstic de salut mental greu 2018-19

En el BOIB núm. 59, de 12 de maig de 2018, s'ha publicat la Resolució informativa de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, per la qual es convoca el concert del servei de suport a l’habitatge per a persones amb diagnòstic de salut mental greu, per als anys 2018-2019.

L’any 2016 es va aprovar la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020.

El mes de març d’aquest any, el director general de Dependència va emetre un informe justificatiu relatiu a la necessitat de convocar aquest concert, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació va resoldre iniciar l’expedient de concertació.

Llegeix més...

Un total de 27 propostes opten al disseny arquitectònic de la nova residència de Maó

Una vegada acabat el termini de presentació de propostes, el concurs d’idees per construir la residència que s’ubicarà al quarter de Santiago de Maó, i que oferirà entre 110 i 120 places per a persones grans en situació de dependència a Menorca, ha rebut 27 propostes arquitectòniques.

Es tracta d’un concurs que, com ja es va fer amb les futures residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, promou que arquitectes i equips professionals de tot Europa s’impliquin en el disseny d’equipaments residencials públics.

Els projectes presentats provenen de tot Espanya, tant de les Illes Balears com d’altres ciutats espanyoles, i en breu el jurat resoldrà quina és la proposta guanyadora.

S’atorgaran tres premis: el primer, de 15.000 euros; un segon premi de 5.000 euros, i un tercer premi de 4.000 euros. El guanyador del primer premi podrà optar a l’adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i d’execució així com de direcció de les obres.

Llegeix més...

Salut amplia al sector de Llevant el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte

La Conselleria de Salut amplia al sector de Llevant el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, que té per objecte detectar un càncer abans que presenti símptomes o una lesió que pugui arribar a ser maligna. El nou sector té una població diana de 34.000 persones i inicialment, durant el mes de maig, es convidarà a participar-hi la població d’Artà.

El Programa, adreçat a la població d’entre 50 i 69 anys, consisteix a fer-se cada dos anys una prova senzilla per tal d’esbrinar si en les deposicions hi ha petites quantitats de sang que no es detecten a simple vista, per a la qual cosa es fa servir un test de sang oculta en la femta. En alguns casos, en funció dels resultats, és necessari fer una colonoscòpia posterior.

La Direcció de Salut Pública de la Conselleria de Salut envia a les persones seleccionades una carta d’invitació, en la qual s’indica a quines farmàcies es poden dirigir per recollir la prova que, posteriorment, han dur al centre de salut. Des d’aquí es remeten les proves al laboratori per analitzar-les.

Llegeix més...