Back Estàs aquí:Home Salut pública

Salut pública

Son Espases organitza tallers per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant d'una aturada cardiorespiratòria

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, l’Hospital Universitari Son Espases va organitzar uns tallers de reanimació cardiopulmonar per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant d'una aturada cardiorrespiratòria. Aquestes activitats de sensibilització i de formació van ser organitzades pels professionals de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital i per l'Àrea de Docència Mèdica.

En els tallers, que van tenir lloc a l’entrada de Consultes Externes, es van donar instruccions i recomanacions utilitzant maniquins per mostrar com obrir les vies aèries, fer una reanimació cardiopulmonar o fins i tot emprar un desfibril·lador automàtic extern. D’aquesta manera es pretenia donar a conèixer a la població l’anomenada cadena de supervivència, en la qual tant els ciutadans com els sanitaris participen conjuntament en les actuacions per intentar recuperar una persona que ha patit una aturada cardíaca.

Llegeix més...

Eivissa celebra el mes de l'artritis i de l'espondiloartritis

Eivissa celebra el Mes de l'Artritis i de l'Espondiloartritis i destaca la importància del tractament multidisciplinar.

L'Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple, Sensibilitat Electromagnètica i Malalties Reumàtiques d'Eivissa i Formentera (AFFARES) i la Coordinadora Nacional d'Artritis (ConArtritis) celebren la campanya "Octubre, mes de l'artritis i l'espondiloartritis" amb diverses activitats amb les quals volen recordar la necessitat que tenen aquestes persones de rebre un tractament multidisciplinar i destacar la tasca que realitzen tots els professionals i les organitzacions que treballen per millorar la seva qualitat de vida.

Sota el lema "Amb tu anem tots", avui, 20 d'octubre, al matí, s'instal·laran diferents punts informatius a l'Hospital Can Misses per informar tant a pacients com a tots els interessats sobre l'artritis i sobre la tasca que desenvolupen les associacions com un agent més que treballa amb aquestes persones. Es lliurarà material per informar, formar i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia crònica i autoimmune, que a Espanya afecta més de 300.000 persones 

Llegeix més...

Salut investiga diversos casos de legionel·la detectats a la zona de Palmanova

La Direcció General de Salut Pública i Participació investiga l’origen de diversos casos de legionel·la que s’han detectat a la zona de Palmanova.

Concretament, des del 5 d’octubre i fins ahir, dia 18, s’han notificat 18 casos.

Tots, excepte tres, s’han notificat des dels seus països d’origen, ja que han desenvolupat la malaltia quan havien finalitzat l'estada a l’illa.

La majoria dels afectats ja s’han recuperat o evolucionen favorablement, excepte un home de 70 anys i amb diverses patologies (diabetis, leucèmia crònica, cardiopatia isquèmica), que va morir l’11 d’octubre a l’hospital.

Els tècnics de Salut Pública han seguit tots els protocols establerts i han pres mostres a la xarxa sanitària de diversos hotels de la zona, així com a fonts ornamentals, dutxes de platja, restaurants amb nebulitzadors exteriors, aspersors de reg, al brollador d’una piscina i a un parc aquàtic.

Llegeix més...

L'Hospital de Manacor organitza el 7è concurs de fotografia de lactància materna del sector de Llevant

L'Hospital de Manacor organitza el 7è concurs de fotografia de lactància materna del sector de Llevant.

Les fotografies hauran de ser originals i relacionades amb accions a favor de la lactància materna.

No podran optar als premis els membres del jurat ni els seus familiars, així com tampoc podrà fer-ho el guanyador de l'edició anterior del concurs.

Les persones interessades a participar-hi, poden enviar les fotografies al concurs fins al 19 d'octubre de 2017, al correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Llegeix més...

L’Hospital Mateu Orfila estrena el seu parc fotovoltaic

L'Hospital Mateu Orfila ha estrenat el seu propi parc fotovoltaic que genera el 9 % de l’energia que necessita i suposa un estalvi de 45.000 euros a l’any. El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i el gerent del centre sanitari, Antoni Gómez, han visitat les noves instal·lacions.

La construcció d’aquest parc s’emmarca en l’aplicació del nou contracte de subministrament elèctric dissenyat per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, per tal que tota l’energia que compri el Govern sigui d’origen renovable. El seu funcionament evitarà l’emissió de fins a 600.000 tones de CO2 a l’any, una millora molt important en termes mediambientals.

Llegeix més...