Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública

Salut pública

L'entorn de les víctimes, protagonista de la nova campanya contra les violències masclistes

El dia 6 de novembre s'ha posat en marxa la nova campanya contra les violències masclistes 2018, elaborada pel Govern de les Illes Balear, la qual apel·la directament a l'entorn més proper de les dones víctimes i els dona les gràcies per reaccionar en contra de les violències masclistes.

La campanya, que es difondrà durant tot el mes de novembre, va adreçada a la família, amics i coneguts que fan costat a les víctimes.

Aquesta iniciativa es du a terme en el marc del Pacte social contra les violències masclistes "reacciona", un pla de conscienciació, compromís i acció social dirigit a la ciutadania. 

Llegeix més...

Convocatòria del concert de serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental

El Consell de Govern ha acordat autoritzar la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a convocar el primer concert social de serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental, per als anys 2019-2021.

L’any passat, aquesta Conselleria va concertar per primera vegada el servei, per un període d’un any. Acabat aquest termini, es concerta per quatre anys i s’amplia en 20 el nombre de places.

En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 4,5 milions d’euros a finançar 201 places en centres ocupacionals per a persones amb diagnòstic de salut mental per al període 2019-2021.

La concertació d’aquest servei implica incorporar les 201 places a la Xarxa Pública de Serveis Socials i, per tant, tant la valoració com la derivació per accedir-hi es gestionaran des de l'Administració Pública, en aquest cas, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Llegeix més...

Indicadors de les diferents modalitats del servei de teleassistència avançada d’Atenció a la Dependència

En el BOIB núm. 128, de 16 d’octubre de 2018, s’ha publicat la Resolució de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, per la qual es fixen els indicadors de referència de les diferents modalitats del servei de teleassistència avançada de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears per a l’any 2018.

A partir d’ara, es fixen aquests indicadors en les quanties següents:

- Servei de teleassistència avançada amb ús de detectors i alarmes: 0 euros/mes.

- Servei de teleassistència avançada amb ús d’aparells de geolocalització: 0 euros/mes.

Llegeix més...

Resolució del concurs de cartells per commemorar el Dia sense Alcohol 2018 d'Atenció Primària de Mallorca

Atenció Primària de Mallorca presenta el cartell guanyador del concurs de cartells per commemorar el Dia sense Alcohol 2018, que se celebrarà el proper 15 de novembre.

La proposta guanyadora és un treball d'Encarnación González i Aina Caldentey, infermeres del Centre de Salut Escola Graduada.

La Comissió de consum perjudicial i trastorn per consum d’alcohol a l’Atenció Primària de les Illes Balears, que va ser constituïda el dia 7 de febrer de 2018, té com objectiu principal dur accions per a la intervenció basades en l’evidència en el consum perjudicial, de risc i trastorns de consum d’alcohol als equips d’Atenció Primària de les Illes Balears.

A la reunió de la Comissió, celebrada el passat 2 d’octubre, el jurat va avaluar de forma individual els 14 cartells rebuts de 8 centres de salut i unitats de suport de les Illes Balears.

Llegeix més...

Salut distribuirà enguany 149.700 dosis de vacunes contra la grip entre els col·lectius de risc

La Conselleria de Salut distribuirà 149.700 dosis de vacunes contra la grip estacional a les Illes Balears, segons ha explicat la consellera Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, i per la coordinadora del departament de vacunes, Antònia Galmés, durant la presentació de la campanya de vacunació 2018-2019 contra la grip estacional.

Enguany, la campanya començarà el 7 de novembre i es perllongarà fins al 15 de desembre.

Així, Salut distribuirà 149.700 dosis de vacunes a les Illes Balears, 124.700 de les quals es destinaran a les persones de més de 65 anys que viuen en el seu domicili, les persones menors de 65 anys amb factors de risc, els treballadors sanitaris, els treballadors de serveis essencials, els cuidadors de malalts i les dones embarassades.

Les 25.000 restants, amb una altra composició més específica per a gent gran, es distribuiran a les persones més ancianes de la comunitat i als majors de 65 anys que viuen en residències geriàtriques. 

Llegeix més...