Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública

Salut pública

S'incrementen les hores de prestació del servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Palma, Antoni Noguera, han firmat un conveni per a la prestació del servei d'ajuda a domicili a Palma (SAD) per a persones en situació de dependència. El primer conveni de prestació del servei a Palma es va signar l'octubre de l'any 2015.

El nou conveni permetrà incrementar el nombre de beneficiaris i cobrir la totalitat de la demanda que hi ha a Palma d'aquest servei.

El servei d'ajuda a domicili específic de dependència el finança la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, i el gestionen els ajuntaments o els consells insulars.

Aquest servei va destinat a persones amb un grau reconegut de dependència i permet que puguin rebre el suport d'un treballador o treballadora familiar durant les hores que es determinin en funció de les necessitats del beneficiari, com pot ser ajuda a l'hora de fer tasques quotidianes, com anar al bany, menjar, tenir cura de la higiene personal o la neteja, etc.

Llegeix més...

Reunió de la directora general de Salut Laboral a Eivissa sobre la prevenció de la sinistralitat a la feina

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, s'ha reunit a Eivissa amb sindicats, patronals i tècnics de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, per parlar d'assumptes relacionats amb la prevenció en matèria de salut laboral i estudiar les causes de la sinistralitat a la feina.

La finalitat més important d'aquesta trobada, és "exposar les diferents necessitats, analitzar les solucions i posar tots els mitjans per prevenir la sinistralitat". A la reunió també s'ha manifestat que la gran majoria dels accidents laborals registrats tenen l'origen en els sobreesforços físics, i en topades amb objectes mòbils i immòbils.

Llegeix més...

A les Illes Balears es regularà la identificació dels animals que viuen a l'entorn urbà

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca inicia el procediment per elaborar el Decret pel qual es regularà la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà i s'estableix el Registre d'identificació animal a les Illes Balears.

La finalitat d'aquesta iniciativa és regular les condicions d'identificació de tots els animals que viuen a l'entorn humà per definir les responsabilitats, d'acord amb la tinença responsable dels animals. Així mateix, també es volen coordinar els diferents registres que hi ha en l'actualitat.

Amb la identificació individual dels animals i els registres corresponents s'aconsegueix facilitar els controls de sanitat animal i fins i tot de salut pública.

Llegeix més...

Reunió entre la Conselleria de Salut i l'ASOBIC sobre inspeccions en el sector industrial de la carn

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, ha rebut la nova Junta Directiva de l'Associació Balear d'Indústries de la Carn (ASOBIC).

Han acudit a la reunió la presidenta d'ASOBIC, Margalida Obrador, el vicepresident, Sebastià Cruellas, i els vocals, Jaume Munar, Antoni Llinás i Ventura Blanco.

En la reunió, els membres de la nova Junta Directiva d'ASOBIC han manifestat a la consellera i a la directora general, entre altres qüestions, la seva satisfacció per les inspeccions que es duen a terme a les fires i mercats des del Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació.

Llegeix més...

La Conselleria de Salut alerta sobre els riscs per les altes temperatures

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, recomana precaució a la ciutadania pel nivell d'alerta màxima que ha establert l'AEMET davant les altes temperatures.

La població de risc —és a dir, la més vulnerable als efectes de la calor— és la gent gran (de més de 80 anys o que viuen totes soles o estan malaltes), els infants, els malalts crònics i les persones que fan feina a l'aire lliure.

Consells de prevenció

Llegeix més...