Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública

Salut pública

Son Espases ha adoptat les recomanacions del projecte SueñOn

Els professionals d'infermeria tenen cura de tots els aspectes de l’entorn que poden contribuir a una millor i més ràpida recuperació dels pacients. També intenten educar-los i promocionar hàbits de vida saludables. La manca de descans és un factor determinant en el pronòstic i l’evolució d’alguns processos de malaltia.

El projecte SueñOn®

SueñOn® és un projecte impulsat pels professionals d'infermeria que s’adreça als professionals de la salut, gestors, pacients, entre d'altres, per tal de promoure el descans de les persones hospitalitzades. Aquest projecte sorgeix de la necessitat d’abordar el problema de la interrupció del son en els pacients hospitalitzats i la seva conseqüent falta de descans, al mateix temps que es donen algunes solucions que poden ajudar a millorar aquest problema i que són de fàcil implantació.

Llegeix més...

Es llança la campanya Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha presentat la campanya de sensibilització “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, adreçada a joves i adolescents, amb la finalitat de conscienciar-los i lluitar contra la nova forma d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials. Cal trencar el silenci i demostrar públicament que no estan d’acord amb determinades actituds indignes que, en alguns casos, poden arribar a ser delicte.

Costa, acompanyada de la directora de l’IB-Dona, Rosa Cursach, i del director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha manifestat, entre d’altres coses, que “s’han de generar canvis socials per tal d’afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. També s’ha d’incidir especialment en la promoció de la igualtat i la sensibilització dels joves i infants com a eina de prevenció per implantar diferentes mesures.

Llegeix més...

L'Hospital Joan March organitza una campanya solidària per a l'adquisició de sabatilles per als pacients desfavorits

5603A l'Hospital Joan March, les treballadores socials, han organitzat una campanya solidària a favor dels pacients desfavorits que ingressen a l'hospital. Aquests pacients es poden trobar amb la necessitat de sabatilles o sabates d'esport i calcetins.

S'ha col·locat una guardiola al Servei d'Admissió de l'Hospital Joan March i amb aquests doblers es podran comprar aquestes sabatilles i calcetins.

Si qualsevol persona vol comprar directament les sabatilles o calcetins i dur-los a l'hospital, també seran ben rebuts. El millor és que siguin de les talles 37 a 39 per a dona i 42 a 44 per home.

Cartell de la campanya

[Font: Hospital Joan March]

[Foto: PiccoloNamek / Slippers / CC BYND 2.0 ]

Serveis Socials crea 211 places de salut mental a centres ocupacionals

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha visitat el centre ocupacional de l'entitat Gira-Sol, a Palma.

Santiago ha informat que durant l'any 2017 s'han creat 211 places als centres ocupacionals destinades a persones amb diagnòstic de salut mental. Es tracta de 181 places gestionades per entitats del Tercer Sector que la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha decidit concertar.

En total, la Conselleria destinarà 1,5 milions d'euros a concertar el servei ocupacional de salut mental, cofinançat pel Fons Social Europeu, a les entitats Gira-Sol, Estel de Llevant, Es Garrover i Fundació Deixalles.

A més de la decisió del canvi de model, de subvenció a concertació, la Conselleria també ha creat noves places a centres públics, com ara el centre ocupacional Sa Riera de Palma.

Llegeix més...

Sensors de localització per a les dones víctimes de violència de gènere

El Consell de Govern ha aprovat l'encàrrec fet a l’Institut Balear de la Dona i a l’entitat pública empresarial IBETEC per tal que dins el primer semestre de 2018 es pugui facilitar a les dones víctimes de violència de gènere un dispositiu a partir de l’ús de sensors de localització que permetin localitzar-les quan es trobin en situació de risc i activar una intervenció immediata.

La Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, per mitjà de l’entitat IBETEC, està implantant una xarxa de sensorització del territori capdavantera, de baixa velocitat de transmissió, basada en la tecnologia LoRaWAN.

Es tracta d’una xarxa per desenvolupar l’anomenada Internet de les coses (IoT, en anglès), que rebrà el nom de IoTIB. Aquest projecte permetrà disposar d’una xarxa pública de sensors, que abastarà tot el territori de les Illes Balears, i que anirà dirigida a potenciar el desenvolupament d’iniciatives de gestió a partir de dades reals. 

És la primera xarxa pública d’aquestes característiques en l’àmbit de l’estat espanyol i una de les primeres d’Europa.

Llegeix més...