Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Reunió de la directora general de Salut Laboral a Eivissa sobre la prevenció de la sinistralitat a la feina

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, s'ha reunit a Eivissa amb sindicats, patronals i tècnics de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, per parlar d'assumptes relacionats amb la prevenció en matèria de salut laboral i estudiar les causes de la sinistralitat a la feina.

La finalitat més important d'aquesta trobada, és "exposar les diferents necessitats, analitzar les solucions i posar tots els mitjans per prevenir la sinistralitat". A la reunió també s'ha manifestat que la gran majoria dels accidents laborals registrats tenen l'origen en els sobreesforços físics, i en topades amb objectes mòbils i immòbils.

Llegeix més...

A les Illes Balears es regularà la identificació dels animals que viuen a l'entorn urbà

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca inicia el procediment per elaborar el Decret pel qual es regularà la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà i s'estableix el Registre d'identificació animal a les Illes Balears.

La finalitat d'aquesta iniciativa és regular les condicions d'identificació de tots els animals que viuen a l'entorn humà per definir les responsabilitats, d'acord amb la tinença responsable dels animals. Així mateix, també es volen coordinar els diferents registres que hi ha en l'actualitat.

Amb la identificació individual dels animals i els registres corresponents s'aconsegueix facilitar els controls de sanitat animal i fins i tot de salut pública.

Llegeix més...

La Conselleria de Salut alerta sobre els riscs per les altes temperatures

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, recomana precaució a la ciutadania pel nivell d'alerta màxima que ha establert l'AEMET davant les altes temperatures.

La població de risc —és a dir, la més vulnerable als efectes de la calor— és la gent gran (de més de 80 anys o que viuen totes soles o estan malaltes), els infants, els malalts crònics i les persones que fan feina a l'aire lliure.

Consells de prevenció

Llegeix més...

El 97 % dels afectats per l'Hepatitis C superen la malaltia gràcies als nous tractaments d'acció directa

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha participat en l’acte de sensibilització que l’Associació Mallorquina d’Afectats per l’Hepatitis C (AMAHC) ha realitzat a l’Hospital Son Llàtzer, amb motiu del Dia Mundial contra l’Hepatitis.

Acompanyada pel director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, i pel gerent de l’hospital, Xisco Marí, la consellera ha volgut participar en aquesta iniciativa i manifestar el seu agraïment als representants de l’AMAHC i, especialment, a la seva presidenta, Susi Buades, pel suport que l’entitat ofereix als afectats d’hepatitis C a Mallorca.

La campanya de l’entitat per a enguany, titulada "Canvia la història", fa referència al canvi que han suposat els nous tractaments en la vida de milers de pacients amb hepatitis C, ja que el 97 % dels afectats per l’hepatitis C superen la malaltia gràcies als nous tractaments d’acció directa.

Llegeix més...

Dinamització del programa de cribratge de càncer de còlon amb voluntaris de l'AECC Balears a l'Hospital d'Inca

A l'Hospital Comarcal d'Inca un grup de voluntaris de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Balears han començat la tasca per dinamitzar el Programa de prevenció de càncer de còlon, que va dirigit a homes i dones de entre 50 i 69 anys, en el Sector Sanitari de Tramuntana.

Aquesta iniciativa  liderada per la Dra. Carmen Sánchez-Contador, coordinadora de l'estratègia de càncer de la Direcció General de Salut Pública i Participació, i el Dr. José Reyes, coordinador del Servei de Digestiu de l'Hospital d'Inca, ha estat possible gràcies al suport i col·laboració de la AECC Balears.

Els voluntaris contacten amb les persones que haurien d'haver rebut la carta per participar en el programa de cribratge i que encara no han enviat cap mostra per analitzar i els donen la informació perquè puguin adherir-se al programa de prevenció.

Les dades resultants de la campanya de prevenció són molt favorables, ja que s'han eliminat 401 lesions precanceroses en persones asimptomàtiques, i s'han resolt 31 casos de càncer en persones que no sabien que el tenien.

Llegeix més...