Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Salut promou una campanya de difusió sobre cures pal·liatives amb deu xerrades a diferents pobles de Mallorca i Menorca

Al voltant del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, que se celebra cada segon dissabte d’octubre, el Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de la Conselleria de Salut, en col·laboració amb la Societat Balear de Cures Pal·liatives (IllesPal), l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i l’Associació de Voluntaris de Cures Pal·liatives (DIME), posa en marxa una campanya de difusió amb deu sessions informatives que s’oferiran a diferents pobles de Mallorca i Menorca.

Els objectius prioritaris són explicar en què consisteixen les cures pal·liatives, desmitificar alguns tabús que envolten la mort i apropar a la ciutadania informació útil sobre els recursos que tenen al seu abast.

La responsable del Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives, Mercè Llagostera, ha explicat que les xerrades, sota el títol «Cures pal·liatives: un dret, una necessitat», estan obertes a qualsevol persona interessada i també a professionals que treballen en aquest àmbit. «Tots, en un moment donat, podem tenir necessitat d’aquest tipus d’atenció; és un dret que tenim d’acord amb la Llei 4/2015, de 23 de març, de drets i garanties de la persona en el procés de morir, i cal saber-ho», ha remarcat.

Llegeix més...

Salut aportarà 1.151.162 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions

La Conselleria de Salut aportarà enguany 1.151.162 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions als municipis de Mallorca, gràcies al conveni de col·laboració amb el Consell Insular que ha autoritzat el Consell de Govern.

La finalitat de l’acord, amb el qual es dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, és sumar esforços i promoure la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions i així assolir resultats efectius en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions.

Més concretament, l’objectiu del conveni és garantir la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per dur a terme programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions durant l’any 2018.

Així doncs, les accions que integren el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i que es reflecteixen en aquest acord són les següents:

Llegeix més...

Mesures per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere

En el BOIB núm. 188, de 4 d'agost de 2018, s'ha publicat el Reial decret-llei 9/2018, de 3 d'agost, de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

Aquest Reial decret-llei modifica la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

Queden derogades totes les normes d'igual o inferior rang en el que contradiguin o s'oposin al que es disposa en aquest Reial decret-llei.

En aquest enllaç podeu consultar les modificacions establertes.

Llegeix més...

Protocol d’actuació en casos d’abús sexual infantil i explotació sexual infantil a Balears

El Consell de Govern ha adoptat el Protocol d’actuació en casos d’abús sexual infantil i explotació sexual infantil a les Illes Balears, que complementa el Protocol marc d’actuacions de maltractament infantil que s’ha anat desenvolupant des de l’any 2007.

Aquest Protocol, impulsat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, reforça les mesures i actuacions relacionades amb els casos d’abús i explotació sexual infantil, al mateix temps que serveix com a instrument tècnic per millorar la coordinació interinstitucional en l’actuació entre diversos agents: professionals sanitaris especialitzats en abús i explotació sexual infantil de Balears i unitats especialitzades, entre d’altres.

Llegeix més...

Cinquena convocatòria del Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears

La Conselleria de Salut i la Conselleria d’Educació i Universitat posen en marxa per al curs 2018-19 la cinquena convocatòria del Programa de Centres Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears.

La finalitat d'aquest programa és que tota la comunitat educativa adopti hàbits de vida saludables en un entorn favorable per a la salut.

Hi poden participar tots els centres educatius adscrits a la Conselleria d'Educació i Universitat, tant públics com privats.

El termini per a la presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 31 d'octubre de 2018.

Llegeix més...