Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

L’IB-Salut ha atès entre el 2 i el 9 de març 27.876 urgències, amb 624 casos de grip

Els metges de família dels centres d'atenció primària han diagnosticat 624 casos de grip, 64 menys que la setmana anterior, quan es van diagnosticar 688 casos. La taxa de grip també ha baixat durant la setmana del 26 de febrer al 4 de març, amb 72,6 casos per 100.000 habitants.

Els hospitals públics i els serveis d'urgències d'atenció primària han atès un total de 27.876 urgències entre el 2 i el 9 de març, 2.299 menys que la setmana anterior; 9.235 d'elles es van atendre als hospitals de la xarxa pública i 18.641, en les urgències d'atenció primària. Un 12,7 % de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés.

El servei d'informació 061 Salut respon ha registrat en l'última setmana un total de 466 consultes telefòniques, 61 més que la setmana anterior. Els motius més freqüents de les consultes han estat dubtes sobre fàrmacs, ansietat, marejos i febre en adults.

Llegeix més...

Els centres d’atenció primària han diagnosticat 688 casos de grip durant la darrera setmana de febrer

Els metges de família dels centres d'atenció primària han diagnosticat 688 casos de grip, 393 menys que la setmana anterior, quan es van diagnosticar 1.081 casos. La taxa de grip també ha baixat durant la setmana del 19 al 25 de febrer, amb 76,26 casos per 100.000 habitants.

Els hospitals públics i els serveis d'urgències d'atenció primària han atès un total de 30.145 urgències entre el 23 de febrer i el 2 de març, 1.970 més que la setmana anterior; 9.010 d'elles es van atendre als hospitals de la xarxa pública i 21.135, a les urgències d'atenció primària. Un 13,47 % de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés.

El servei d'informació 061 Salut respon ha registrat en la darrera setmana un total de 405 consultes telefòniques, 36 més que la setmana anterior. Els motius més freqüents de les consultes han estat dubtes sobre fàrmacs, altres consultes, vòmits, febre en menors i marejos.

Llegeix més...

Jornada divulgativa sobre el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte a l'Hospital d'Inca

En el marc de l'Estratègia de detecció precoç del càncer de còlon i recte, i tenint en compte que el proper 31 de març se celebra, com cada any, el dia mundial d'aquesta patologia, s'ha previst fer una Jornada divulgativa sobre el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte, sota el lema "Anticipar-se salva vides", el proper dia 13 de març de 2018, a les 19 hores, a la sala d'actes de l'Hospital Comarcal d'Inca.

En aquesta jornada, que s'adreça tant als professionals com a la població en general, s'explicarà l'Estratègia seguida en el Programa i es posarà en comú el funcionament del programa, l'experiència dels voluntaris i els resultats obtinguts fins ara en les últimes rondes de cribratge amb el programa de prevenció del càncer colorectal.

La jornada comptarà amb la participació de Carmen Sánchez-Contador, coordinadora de l'Estratègia de Càncer de la Direcció General de Salut Pública i Participació, qui actuarà com a moderadora; Alberto Anguera, responsable del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte de la Direcció General de Salut Pública i Participació; Antònia Llobera, presidenta de la Junta Comarcal des Raiguer de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC); i José Reyes, cap de Secció del Servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca.

Llegeix més...

Estratègia Nacional d'Addiccions 2017-2024 que inclou l'addicció a les noves tecnologies i al joc

El Consell de Ministres ha aprovat la primera Estratègia Nacional d'Addiccions 2017-2024, que incorpora totes les addiccions en una única estratègia.

Les principals novetats han estat la introducció d'actuacions sobre les addiccions a les noves tecnologies, el joc i els videojocs i la focalització de l'atenció en els majors de 64 anys.

Al nostre país el 18 % de la població d'adolescents i joves de 14 a 18 anys usa de manera abusiva les tecnologies i un 44,8 % de les persones amb problemes de joc, hi ha jugat abans dels 18.

Les persones majors de 64 anys, es consideren consumidors crònics de l'època dels 80 i 90. L'objectiu és conèixer les seves actuals necessitats i contribuir a la seva integració plena.

Llegeix més...

Els estudiants de la Facultat de Medicina de la UIB han muntat un hospital d'ossos de peluix a Son Espases per acostar la medicina als més petits

Prop de 180 alumnes de quatre i cinc anys participen entre el 5 i el 8 de març en l’activitat Hospital d’Ossos de Peluix (HOP), realitzada a la Facultat de Medicina de la UIB, ubicada a l'Hospital Universitari Son Espases (Palma).

Aquesta iniciativa està promoguda per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de les Illes Balears (AECS), formada per estudiants de Psicologia, Infermeria, Fisioteràpia i Medicina de la UIB, en el marc del programa La Universitat dels nins i de les nines del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB).

El HOP 2018 consisteix a muntar un petit hospital on els nins i les nines poden jugar, entendre i aprendre el funcionament i les cures que reben dels professionals de salut. Mitjançant jocs participatius i divertits, s’intenta conscienciar els nins i les nines que els hospitals, el personal sanitari i la feina que desenvolupen, no fan por.

Llegeix més...