Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Son Espases acull una exposició de dotze obres en el marc de la campanya 'Prevenir és tenir cura'

7215La Direcció d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases va presentar, el dia 4 de desembre, una exposició que recull les imatges del nou calendari 2019, en el marc de la campanya ‘Prevenir és tenir cura’, que s’ha estructurat sota la frase ’12 mesos, 12 causes’.

Llegeix més...

El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix una consulta grupal de lactància materna

7204El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix des del mes de juny una consulta específica de lactància materna dirigida a mares lactants, les seves parelles i embarassades, especialment en el darrer trimestre d'embaràs. La consulta té un format de taller grupal i es reuneix cada dijous d'11.45 fins 13.30h.

Llegeix més...

Pacients i familiars afectats per la fenilcetonúria compartiren informació i experiències a Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases va acollir el passat divendres, dia 23, la I Jornada Balear de Pacients PKU i familiars en un encontre organitzat pel Servei d’Endocrinologia i Nutrició i la Unitat de Malalties Neurometabòliques del centre hospitalari. La fenilcetonúria o PKU és una malaltia congènita que es produeix per un problema en el processament en una fracció de les proteïnes. En aquest cas, es tracta de la fenilalanina (FA), un nutrient que ésmolt present en aliments d’origen animal.

Prop de 50 persones de la comunitat balear pateixen aquesta malaltia que no permet processar adequadament aquest aminoàcid i, com a conseqüència, la fenilalanina s’acumula en la sang i produeix lesions en el sistema nerviós central, que poden deriven en una deficiència mental greu.

L’alimentació del pacient és un pilar fonamental per al seu tractament. Per això, cal seguir una dieta molt estricta i limitada en la qual, generalment, no es poden consumir aliments com ara carns, aus, peixos, ous i lactis. Els pacients, que depenen d’uns aliments especials durant tota la seva vida, complementen la seva alimentació amb uns aminoàcids específics 

Llegeix més...

Son Llàtzer ha acollit la campanya “M de Melanoma” per conscienciar sobre aquest tipus de càncer

La incidència del melanoma, el tipus de càncer de pell més agressiu, ha experimentat un considerable augment en els darrers anys, amb 132.000 nous casos cada any arreu del món i uns 5.000 a Espanya. Amb l’objectiu de donar visibilitat a l’impacte d’aquesta afecció i fomentar la importància de la prevenció, l’Hospital Universitari Son Llàtzer ha acullit l’exposició “M de Melanoma”.

Marta Fuentes, presidenta de l’associació de pacients Melanoma España, assegura que “per continuar millorant el pronòstic del melanoma són fonamentals les mesures de prevenció i el foment del diagnòstic primerenc, per tal d’evitar complicacions relacionades amb el tracte de la malaltia en els estadis avançats. Des de Melanoma España treballam intensament per donar visibilitat a la malaltia i informar-ne; gràcies al treball conjunt amb Novartis Oncology, “M de Melanoma” està recorrent els hospitals espanyols conscienciant la població”.

Llegeix més...

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acorden el primer calendari de vacunes comú del Sistema Nacional de Salut

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i els consellers de Sanitat de les diferents comunitats autònomes han acordat en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), l'aprovació del primer calendari de vacunació comú per a totes les edats de la vida del Sistema Nacional de Salut (SNS). També s'hi incorporen les recomanacions de vacunació en grups de risc i en la població adulta.

El calendari de vacunació al llarg de tota la vida inclou l'administració sistemàtica de vacunació per a la prevenció de 14 malalties infeccioses (poliomielitis, diftèria, tètanus, tosferina, malaltia per Haemophilus influenzae de tipus B, xarampió, rubèola, parotiditis, hepatitis B, malaltia meningocòccica C, varicel·la, virus del papil·loma humà, malaltia pneumocòccica i grip).

El calendari comença amb la protecció de les dones gestants, continua durant l'edat pediàtrica, l'adolescència, fins a la població adulta i més enllà dels 65 anys.

El nou calendari també inclou recomanacions de vacunació en algunes malalties i condicions de risc més prevalentes, com ara la immunodepressió, les malalties cardiovasculars i respiratòries, la diabetis, les hepatopaties o l'embaràs.

Llegeix més...