Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia

Presentació a Son Espases de l'actualització de la Guia per a la prevenció i tractament de les úlceres per pressió

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha presentat el dilluns, 21 de maig, a l'Hospital Universitari Son Espases, l’actualització de la Guia per a la prevenció i tractament de les úlceres per pressió, editada per la Conselleria de Salut i pel Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut).

L’actualització ha estat efectuada per deu infermeres i una farmacèutica del Grup Assessor d'Úlceres per Pressió de les Illes Balears (GAUPP).

L’objectiu de la Guia és ajudar als professionals a prendre decisions clíniques basades en l’evidència científica i s’adreça a tots els professionals implicats durant el procés d’aquesta malaltia.

La Guia ha estat revisada per un equip multidisciplinari de professionals i pel Grup Nacional per a l'Estudi i Assessorament en Úlceres Per Pressió i Ferides Cròniques (GNEAUPP).

Llegeix més...

Salut amplia al sector de Llevant el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte

La Conselleria de Salut amplia al sector de Llevant el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, que té per objecte detectar un càncer abans que presenti símptomes o una lesió que pugui arribar a ser maligna. El nou sector té una població diana de 34.000 persones i inicialment, durant el mes de maig, es convidarà a participar-hi la població d’Artà.

El Programa, adreçat a la població d’entre 50 i 69 anys, consisteix a fer-se cada dos anys una prova senzilla per tal d’esbrinar si en les deposicions hi ha petites quantitats de sang que no es detecten a simple vista, per a la qual cosa es fa servir un test de sang oculta en la femta. En alguns casos, en funció dels resultats, és necessari fer una colonoscòpia posterior.

La Direcció de Salut Pública de la Conselleria de Salut envia a les persones seleccionades una carta d’invitació, en la qual s’indica a quines farmàcies es poden dirigir per recollir la prova que, posteriorment, han dur al centre de salut. Des d’aquí es remeten les proves al laboratori per analitzar-les.

Llegeix més...

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el Dia Mundial del Rentat de Mans

El passat dia 5 de maig es va celebrar el Dia Mundial del Rentat de Mans. L’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va voler sumar en aquesta celebració amb una taula informativa adreçada a pacients i professionals.

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) va informar als usuaris i al personal sanitari de la importància de la higiene de mans com a pràctica segura i que redueix riscos en la seguretat del pacient.

Les infermeres Cristina Martín, responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses, Amparo Gimeno, de la Unitat de Seguretat del Pacient, Ana Vila, infermera de Recursos Materials, i Lola Cabrera, del SUAP de Vila, van explicar als usuaris i als professionals sanitaris la importància d'una correcta higiene de mans només per entrar en una àrea hospitalària.

De fet les infeccions nosocomials, les que es contrauen dins dels hospitals, són amb microorganismes més resistents que les infeccions que es contreuen fora dels hospitals. Per aquest motiu des de la USP es vol recalcar "la importància que els pacients estiguin informats que una correcta higiene de mans, salva vides".

Llegeix més...

Alumnes de l'escola Sant Vicenç de Paül i de l'IES Manacor visiten l'Hospital de Manacor en el marc del Projecte Salut

Més de quaranta alumnes de l'escola Sant Vicenç de Paül de Manacor han gaudit d'una de les visites que s'organitzen a l'Hospital de Manacor en el marc del "Projecte Salut". Aquest centre és el segon any consecutiu que participa en el projecte.

La gerent de l'Hospital, Catalina Vadell, acompanyada per la directora d'infermeria, ha donat la benvinguda als alumnes de tercer d'ESO que han vengut amb dos dels seus professors. A continuació, han pogut escoltar les explicacions de la subdirectora de Gestió, Joana Maria Vidal, la responsable del Servei d'Atenció al Pacient, Marta Casablancas, i el coordinador de Docència, Roberto Oyarbide.

Seguidament han visitat diferents serveis, com ara laboratori, anatomia patològica, esterilització, paritori, pediatria, admissió i informàtica. Per acabar la jornada, han participat en un taller sobre higiene de mans.

Llegeix més...

Balears aspira a aconseguir el rècord Guinness en reanimació cardiopulmonar

La Conselleria de Salut, el Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i la Direcció General d’Emergències i Interior, entre altres entitats, celebraran el pròxim 19 de maig la I Jornada de Promoció de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) de les Illes Balears.

L’esdeveniment, que tendrà lloc al Velòdrom Palma Arena entre les 10.30 i les 14.00 hores del dia 19 de maig, pretén establir un nou rècord Guinness de reanimació cardiopulmonar, per a la qual cosa és necessari que més de 3.000 persones participin durant 5 minuts fent maniobres de RCP.

La jornada té com a lema «5 minuts per un cor» i s’emmarca dins les XXX Jornades de l’Esport Base, organitzades pel Consell de Mallorca.

Llegeix més...