Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia Es llança la campanya Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil

Es llança la campanya Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha presentat la campanya de sensibilització “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, adreçada a joves i adolescents, amb la finalitat de conscienciar-los i lluitar contra la nova forma d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials. Cal trencar el silenci i demostrar públicament que no estan d’acord amb determinades actituds indignes que, en alguns casos, poden arribar a ser delicte.

Costa, acompanyada de la directora de l’IB-Dona, Rosa Cursach, i del director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha manifestat, entre d’altres coses, que “s’han de generar canvis socials per tal d’afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. També s’ha d’incidir especialment en la promoció de la igualtat i la sensibilització dels joves i infants com a eina de prevenció per implantar diferentes mesures.

La consellera s’ha referit també al primer any d’aplicació del Pla de mesures del Govern contra les Violències Masclistes, amb uns objectius i mesures concretes que han començat o començaran a desenvolupar a les diferents conselleries fins l’any 2020. 

Per al 2018, la consellera ha destacat que el Govern elaborarà un Pla Autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i implantarà el protocol per a la detecció i actuació en els casos de mutilació genital femenina.

En relació al Pacte Social contra les Violències Masclistes, en el primer any s’hi han adherit 4.738 particulars i quasi 260 entitats. A més, des de fa unes setmanes compta amb cinc educadores socials.

[Font: Conselleria de Presidència. 22/11/2017]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/11/2017 - Salut impulsa el Protocol d’actuació sanitària davant la violència masclista.
* 27/10/2017 - Protocol de prevenció i atenció a les dones i nines sobre la mutilació genital femenina.
*
02/10/2017 - Protocol d'actuació sanitària davant la violència masclista a les Illes Balears.
*15/03/2017 - La consellera de Salut presenta el Protocol d'actuació sanitària davant la violència masclista a les Illes Balears.