Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Estratègia Nacional d'Addiccions 2017-2024 que inclou l'addicció a les noves tecnologies i al joc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat la primera Estratègia Nacional d'Addiccions 2017-2024, que incorpora totes les addiccions en una única estratègia.

Les principals novetats han estat la introducció d'actuacions sobre les addiccions a les noves tecnologies, el joc i els videojocs i la focalització de l'atenció en els majors de 64 anys.

Al nostre país el 18 % de la població d'adolescents i joves de 14 a 18 anys usa de manera abusiva les tecnologies i un 44,8 % de les persones amb problemes de joc, hi ha jugat abans dels 18.

Les persones majors de 64 anys, es consideren consumidors crònics de l'època dels 80 i 90. L'objectiu és conèixer les seves actuals necessitats i contribuir a la seva integració plena.

Referent al consum per part dels menors d'edat i els joves, l'estratègia prioritzarà els efectes sobre la salut del consum d'alcohol, primordialment dels menors. L'alcohol és la substància que produeix majors efectes negatius sobre la persona que la consumeix i sobre tercers de totes les substàncies que poden generar addicció.

A més, es farà èmfasi en la millora de l'accés al tractament de la dona, sobretot en dones amb responsabilitats familiars en situació de consum.

També es contempla el treball amb major profunditat en el consum i l'addicció als hipnosedants.

Així mateix, s'impulsarà la formació dels professionals en l'enfocament de gènere i es prioritzarà l'existència de personal format en matèria de gènere en els dispositius d'atenció.

El pressupost global de l'Estratègia nacional sobre drogues serà de 1.016.363.333,28 euros.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 09/02/2018

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]