Back Estàs aquí:Home Salut pública Notícies de salut pública Promoció de la salut i prevenció de la malaltia El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix una consulta grupal de lactància materna

El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix una consulta grupal de lactància materna

7204El Centre de Salut de Sant Jordi ofereix des del mes de juny una consulta específica de lactància materna dirigida a mares lactants, les seves parelles i embarassades, especialment en el darrer trimestre d'embaràs. La consulta té un format de taller grupal i es reuneix cada dijous d'11.45 fins 13.30h.

Lola Alcántara, pediatra del Centre de Salut de Sant Jordi, resol els dubtes que poden sorgir durant la lactància i el postpart, a més, facilita la trobada entre gestants i lactants que comparteixen en aquest espai les seves experiències. La seva funció és dinamitzar i coordinar el taller, assegurant la participació de totes les assistents, a més de garantir que la informació al taller s'adeqüi a l'evidència científica.

7204 2Fins al moment també hi han participat en la consulta comares i infermeres en període de residència que volen conèixer i aprendre la dinàmica del taller i complementar la seva formació en lactància materna.

Aquest format grupal permet detectar situacions individuals que requereixin citar la mare o lactant en les consultes corresponents. 

Encara que la lactància materna és el tema principal tractat en la consulta, també s'aborden altres temes com la criança, l'afecció, les cures i la salut integral dels lactants i les mares.

Vila estrenarà consulta de lactància materna l'1 de desembre

L'èxit de la consulta de Sant Jordi ha fet que aquesta iniciativa es realitzi a altres centres de salut de les Pitiüses. El pròxim que es sumarà és el Centre de Salut de Vila, a partir de l'1 de desembre i l'encarregat de coordinar-la serà l'infermer de pediatria Marcos Navarro.

A començaments d'any s'espera que el Centre de Salut de Sant Antoni es pugui incorporar a aquesta iniciativa.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]