Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Rutes saludables del Centre de Salut de Vila inspira els pacients de Cas Serres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup Rutes Saludables del centre de salut de Vila ha duit a terme una activitat conjunta amb més de vint residents de la Residència Assistida Cas Serres per animar-los a practicar exercici. Aquest és un dels grups de pacients més participatius, que ha estat premiat en diverses ocasions en curses solidàries pel seu compromís i altíssima participació.

La nova directora de la Residència Cas Serres, Maria Tur, exfisioterapeuta del centre de salut de Vila, coneix bé la dinàmica d'aquest grup i els bons resultats en salut, sobretot en persones majors. Conjuntament amb Estela Terrer, infermera del CS Vila i coordinadora del grup, han organitzat aquesta activitat conjunta amb l'objectiu d'animar els residents de Cas Serres amb aquest tipus d'iniciatives.

Al voltant de 40 participants, entre membres de Rutes Saludables i residents de Cas Serres, han realitzat exercicis durant una hora guiats per la fisioterapeuta de Cas Serres, Maria Castelló, amb la participació de la tècnica en cures auxiliars d'infermeria, Lina Tur. Ambdues han fet ballar pacients i residents al ritme de Macarena mentre els introduïen diversos exercicis per augmentar la seva mobilitat i flexibilitat.

L'activitat ha finalitzat amb una saludable llimonada i un te fred de menta, sense sucre, preparat per la dietista del centre, en una activitat que pretén ser global i conjugar activitat i alimentació.

Per Maria Tur, directora de Cas Serres, «hem pensat a aprofitar l'experiència obtinguda a Vila amb el taller de Rutes Saludables per exportar-la als nostres residents en aquest prova pilot. Estam molt satisfetes del resultat i segur que farem activitats conjuntes en el futur. » Estela Terrer, per la seva banda, destaca «l'esperit col·laborador i tan participatiu d'aquest grup que en contagia qualsevol persona; i aquesta ha estat la raó de visitar Cas Serres: per contagiar els residents de la pràctica de l'esport, ja que tenim demostrats els beneficis que aporta.»

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 17/07/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]