Sociosanitari

Actualització dels indicadors de referència de serveis assistencials d’atenció a la dependència 2018

En el BOIB núm. 21, de 15 de febrer de 2018, s’ha publicat la Resolució de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, per la qual s’actualitzen els indicadors de referència dels serveis assistencials de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears per a l’any 2018.

L’aplicació actualitzada d’aquests indicadors serà a partir del 15 de febrer de 2018.

Llegeix més...

Renovació de diversos convenis ocupacionals per a discapacitats amb un diagnòstic de salut mental greu

En el BOIB núm. 13, de 27 de gener de 2018, s’han publicat diverses resolucions sobre la renovació dels concerts del servei ocupacional per a persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental greu, per a l’any 2018, amb les entitats següents:

- Associació Gira-sol.

- Associació Estel de Llevant.

- Fundació Es Garrover.

- Fundació Deixalles.

Llegeix més...

La CAIB finança el 83 % del cost de la dependència, davant el 16,6 % que aporta l'estat

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha tramès una carta a l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials per insistir de nou que, quan elaborin els seus informes, tenguin en compte les peculiaritats de les Illes Balears i que aquí els consells insulars també destinen pressupost a l’atenció a la dependència.

La CAIB ha certificat davant l’IMSERSO un total de 121.959.525,24 euros dedicats a dependència per a aquesta comunitat autònoma (sense comptar els doblers que es destinen a nous equipaments) i s’han rebut de l’Administració General de l’Estat 21.114.673,29 euros (un 16,6 % de finançament davant el 83,84 % que aporta la CAIB).

Llegeix més...

Sa Indioteria tindrà un nou centre de dia per a persones amb dependència

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el batle de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez, han informat els veïnats de la barriada de sa Indioteria de la recuperació del projecte de construcció d’un centre de dia.

A la trobada amb les entitats veïnals, se’ls ha anunciat que les dues institucions han arribat a un acord per reactivar la construcció d’aquest centre de dia i se’ls ha presentat el projecte de construcció.

La recuperació del projecte suposarà la construcció d’un nou centre de dia, que oferirà 20 places per a persones grans en situació de dependència i donarà cobertura, preferentment, a la població d’aquesta barriada de Palma.

Llegeix més...

Concertat per quatre anys el servei d’acompanyament a persones recluses i exrecluses amb diagnòstic de salut mental

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, juntament amb el director general de Serveis Socials i Cooperació, Andreu Horrach, i la responsable del servei d’acompanyament del Grup d’Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC), Carme Pujol, han acordat la concertació, per un període de quatre anys, del servei que aquesta entitat ofereix a persones recluses i exrecluses que tenen un diagnòstic de salut mental.

En total, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 2.221.209 euros a concertar 65 places d’aquest programa, que fa més de deu anys que funciona i que fins ara era finançat pel sistema de subvenció.

Llegeix més...