Sociosanitari

El nou centre de dia i d'estades nocturnes de l'Hospici de Felanitx ja és una realitat

La reforma i rehabilitació de l'antiga residència hospici Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx ja ha finalitzat i passat l’estiu aquest nou centre de dia i d’estades nocturnes rebrà els primers usuaris.

La inauguració i jornada de portes obertes del nou equipament va comptar amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada per Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació; Margalida Puigserver, presidenta de l’IMAS; Joan Xamena, batle de Felanitx, i Juan Manuel Martínez, gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris. 

Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació de l’edifici cedit per l’Ajuntament, el centre disposarà de 38 places destinades a persones en situació de dependència: 30 places de centre de dia a la planta baixa (530 m2) i 8 places per al servei d’estades nocturnes a la primera planta (453 m2). Unes places que s’integraran a la Xarxa d’Atenció Pública a la Dependència de les Illes Balears.

Llegeix més...

S'han creat 439 noves places residencials de dependència en tres anys, un 21 % més que l’any 2015

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha creat en els darrers tres anys un total de 439 places de residència per a persones grans en situació de dependència a les Illes Balears.

L’increment de places residencials respecte al mes de juliol del 2015 és del 21 %, atès que s’ha passat de 2.057 places disponibles a les 2.496 actuals. Vegeu taula Evolució de creixement de places.

Aquesta incorporació de noves places a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència respon a l'estratègia de concertació de places disponibles no ocupades en residències privades i residències municipals o insulars, cosa que ha permès ocupar places buides, així com la reconversió de places privades a públiques, en el cas de la Residència Sa Serra a Eivissa.

Llegeix més...

10.000 persones estan identificades com a pacients amb malalties cròniques complexes a les Illes Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s’ha reunit amb els representants de més de 20 associacions de pacients de les Illes Balears per exposar-los i fer balanç del desenvolupament del Pla d'Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques de Balears.

Durant la trobada, ha estat acompanyada pel director del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster; la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents, Angélica Miguélez, i l'equip tècnic que ha coordinat el Pla.

La consellera de Salut ha explicat que des del Servei de Salut, a través de la Subdirecció de Cronicitat, es desenvolupa el Pla d'Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques (2016-2021), un canvi de model sanitari per millorar l'atenció que s'ofereix a les persones que pateixen malalties cròniques i als seus cuidadors, i que ha permès identificar 10.000 persones com a pacients crònics complexos.

Aquest Pla ha suposat un canvi en els circuits assistencials, una inversió important en infraestructures i un increment de recursos humans. En aquest moment, ja s'han format 2.000 professionals dels centres de salut i dels hospitals d'aguts, i s'han incorporat 42 infermeres gestores de casos, que planifiquen i garanteixen un bon seguiment del pacient crònic de manera coordinada amb altres recursos de rehabilitació, del centre de dia, de fisioteràpia i d'atenció domiciliària.

Llegeix més...

Un pas més cap al nou centre de dia de Muro

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Muro, Martí Fornés, han signat un conveni de col·laboració per cedir al Consorci de Recursos Sociosanitaris l’ús de l’edifici de la residència municipal Reina Sofia, on es construirà el nou centre de dia de Muro, que oferirà 15 places per a persones grans en situació de dependència i persones grans del municipi.

Aquest nou equipament d’estades diürnes, el primer al municipi, s’ubicarà a les actuals instal·lacions de la residència, a un espai de 145 metres quadrats de la planta baixa, on es faran les obres de reforma i adaptació. La posada en marxa del centre de dia permetrà als usuaris de Muro no haver-se de desplaçar a cap altre municipi, com passa actualment.

El cost total del projecte de reforma és de 150.000 euros, que finançaran a mitges la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació (75.000 euros) i l’Ajuntament de Muro (75.000 euros). A més de les obres, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació també finançarà totes les places de centre de dia que l'Ajuntament ofereixi, perquè s’integrin a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Llegeix més...

S'aprova l'actualització del catàleg de serveis socials d'àmbit suprainsular

En el BOIB núm. 65, de 26 de maig de 2018, s’ha publicat la Resolució de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, per la qual s’aprova l’actualització del catàleg de serveis socials d’àmbit suprainsular de les Illes Balears.

A través d'aquest catàleg es fixen els principis generals del Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i dels procediments per a l’autorització i l’acreditació de serveis socials.

El catàleg està format per dos apartats:

Llegeix més...