Categoria: Estudis i projectes

Associacions entre l'ús de serveis de sanitaris, factors de RC i SM en adults mexicans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre les associacions entre l'ús de serveis de sanitaris, factors de risc cardiovascular i síndrome metabòlica en adults mexicans. També hi han participat la Universidad Autónoma del Estado de Morelos, la Universidad Nacional Autónoma de México i  la Universidad Católica de Ávila.

Cristina Bouzas, Rosario Pastor i Josep Antoni Tur, investigadros del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Association between the Use of Health Services, Cardiovascular Risk Factors and Metabolic Syndrome in Mexican Adults" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

L'ús dels serveis de salut és un fenomen conductual complex que es veu afectat per múltiples factors (disponibilitat, distància, cost, qualitat, actituds, creences culturals, característiques socioeconòmiques i autopercepció de salut dels individus). Mèxic compta amb un sistema de salut segmentat, i l'accés al mateix depèn de la inserció laboral i la capacitat de pagament de la població.

L'objectiu era avaluar l'associació entre l'ús dels serveis de salut i els factors de risc cardiovascular i de la síndrome metabòlica entre els adults mexicans.

Entre els usuaris de serveis sanitaris existeix una associació positiva i significativa entre l'ús de serveis sanitaris i la presència de síndrome metabòlica, obesitat, diabetis, hipertensió, hipertrigliceridèmia i hipercolesterolèmia.

Referència de l'article
Ortiz-Rodríguez MA, Aldaz-Rodríguez MV, González-Robledo LM, Villa A, Bouzas C, Pastor R, et al. Association between the Use of Health Services, Cardiovascular Risk Factors and Metabolic Syndrome in Mexican Adults. IJERPH. 2021;18(10):5336. doi: 10.3390/ijerph18105336. PubMed PMID:34067845.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]