Categoria: Estudis i projectes

Registre espanyol MAB-MIG sobre l'ús de l'erenumab en la prevenció de la migranya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les dades del registre espanyol MAB-MIG sobre l'ús de l'erenumab en la prevenció de la migranya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Francisco Molina, neuròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "MAB-MIG: registry of the spanish neurological society of erenumab for migraine prevention" a la revista The Journal of Headache and Pain.

L'erenumab es va aprovar a Europa per a la prevenció de la migranya en pacients amb ≥4 dies al mes amb migranya (DMM). A Espanya, Novartis va començar un accés al programa personalitzat, la qual cosa va permetre un accés gratuït a l'erenumab abans del reemborsament oficial. La Societat Espanyola de Neurologia va començar un registre prospectiu per avaluar l'efectivitat al món real i la tolerabilitat i tots els experts espanyols varen ser convidats a participar-hi. Aquí es presenten els resultats finals.

Els pacients varen omplir els criteris ICHD-3 per a la migranya i tenien ≥4 DMM. També es varen enregistrar les dades sociodemogràfiques i clíniques, així com els DMM, els dies de mal de cap al mes, el tractament preventiu previ i concomitant, cefalea per ús excessiu de medicaments, evolució de la migranya, esdeveniments adversos i resultats informats pels pacients: test d'impacte del mal de cap (HIT-6), qüestionari d'avaluació de la discapacitat per migranya i canvis globals de millora. Es va considerar com a resposta una reducció > 50% dels DMM després de 12 setmanes.

A la vida real, en un programa de gestió personalitzada, l'erenumab mostra un perfil de bona efectivitat i una tolerabilitat excel·lent en prevenció de la migranya en la cohort de pacients refractaris.

Referència de l'article
Belvís R, Irimia P, Pozo-Rosich P, González-Oria C, Cano A, Viguera J, et al. MAB-MIG: registry of the spanish neurological society of erenumab for migraine prevention. J Headache Pain. 2021;22(1):74. doi: 10.1186/s10194-021-01267-x. PubMed PMID:34273947.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ashley Rose / https://flic.kr/p/7zwQBZ / CC BY-ND 2.0]