Categoria: Estudis i projectes

Factors associats als resultats a llarg termini en l'estat epilèptic refractari pediàtric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La unitat de Neurologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi on s'analitzen els factors associats als resultats a llarg termini en l'estat epilèptic refractari pediàtric. També hi han participat diferents centres.

Marta Amengual Gual, neuròloga pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Factors associated with long-term outcomes in pediatric refractory status epilepticus" a la revista Epilepsia.

Aquest estudi es va dur a terme per descriure els resultats clínics a llarg termini i desenvolupament en l'estat epilèptic refractari pediàtric (ERP) i identificar els factors associats amb els nous dèficits neurològics després de l'ERP.

Es va dur a terme una anàlisi retrospectiu i es varen recollir prospectivament dades observacionals de juny de 2011 fins març de 2020 en pacients pediàtrics amb ERP. Es  varen analitzar els resultats d'almenys trenta dies després de l'ERP i, en un subanàlisis, es varen avaluar els resultats del desenvolupament i es varen avaluar els factors de risc en pacients amb desenvolupament normal previ.

Al voltant d'un terç dels pacients sense epilèpsia prèvia varen desenvolupar crisis recurrents no provocades després de l'episodi d'ERP. En els pacients amb desenvolupament normal previ, el 39% va presentar nous dèficits durant el seguiment, amb una major durada de l'ERP electroclínica com a factor predictiu.

Referència de l'article
Gaínza-Lein M, Barcia Aguilar C, Piantino J, Chapman KE, Sánchez Fernández I, Amengual-Gual M, et al. Factors associated with long-term outcomes in pediatric refractory status epilepticus. Epilepsia. 2021. doi: 10.1111/epi.16984. PubMed PMID: 34251039.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent mirant el canal / CC BY-NC-SA 4.0]