Categoria: Estudis i projectes

Infecció de la pròtesi d'espatlla per cutibacterium acnes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Malalties Infeccioses del Departament de Medicina Interna i el Departament de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi sobre la infecció de la pròtesi d'espatlla per cutibacterium acnes. També hi han participat diferents centres espanyols.

Helem H. Vílchezstyle="border: i Melchor Rierastyle="border:, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; i Antonio Ramírezstyle="border:, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Prosthetic Shoulder Joint Infection by Cutibacterium acnes: Does Rifampin Improve Prognosis? A Retrospective, Multicenter, Observational Study" a la revista Antibiotics.

Aquest estudi observacional retrospectiu i multicèntric volia descriure els resultats d'un tractament quirúrgic i mèdic per C. acnes relacionat amb una infecció de l'articulació protètica (IAP) i benefici potencial de les teràpies basades en la rifampina. Es varen incloure els pacients amb C.-acnes relacionat amb IAP que varen ser diagnosticats i tractats entre 2003 i desembre de 2016. Es varen analitzar 44 pacients amb C. acnes IAP. La majoria varen tenir una infecció crònica tardana segons la classificació Tsukayama. Tots els pacients varen rebre tractament quirúrgic i la majoria dels règims antibiòtics varen incloure β-lactam. El tractament amb rifampina no va disminuir la recurrència en pacients tractats amb β-lactam. Les pròtesis anteriors, cirurgia o infecció en la mateixa articulació podria estar relacionada amb la recurrència i les combinacions basades en la rifampina no semblen millorar el pronòstic. El desbridament i la retenció de l'implant semblen una opció segura per al tractament quirúrgic de la IAP primerenca.

Referència de l'article
Vilchez HH, Escudero-Sanchez R, Fernandez-Sampedro M, Murillo O, Auñón Á, Rodríguez-Pardo D, et al. Prosthetic Shoulder Joint Infection by Cutibacterium acnes: Does Rifampin Improve Prognosis? A Retrospective, Multicenter, Observational Study. Antibiot. 2021;10(5):475. doi: 10.3390/antibiotics10050475. PubMed PMID: 33919103.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]