Categoria: Estudis i projectes

Efectes beneficiosos de la suplementació dietètica amb oli d'oliva, àcid oleic o hidroxitirosol en síndrome metabòlica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i membres del CIBEROBN l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat una revisió sistemàtica i metanàlisi sobre els efectes beneficiosos de la suplementació dietètica amb oli d'oliva, àcid oleic o hidroxitirosol en síndrome metabòlica.

Rosario Pastor, Cristina BouzasJosep Antoni Tur, investigadors del Grup NUCOX han participat en la publicació de l'article amb el títol "Beneficial effects of dietary supplementation with olive oil, oleic acid, or hydroxytyrosol in metabolic syndrome: Systematic review and meta-analysis" a la revista Free Radical Biology and Medicine.

Els components de l'oli d'oliva podrien tenir un efecte beneficiós en la síndrome metabòlica (MetS). L'objectiu d'aquesta revisió i metanàlisi era avaluar si aquests efectes es relacionen amb l'hidroxitirosol o continguts d'àcid oleic o la combinació d'elles com l'oli d'oliva i com és de poderós el seu efecte.

La majoria d'articles trobats comparaven l'oli d'oliva i l'àcid oleic amb altres estratègies especialment dissenyades per al maneig del MetS. Les troballes suggereixen que l'oli d'oliva o el consum d'àcid oleic són tan bones com les altres estratègies per gestionar la MetS.

Referència de l'article
Pastor R, Bouzas C, Tur JA. Beneficial effects of dietary supplementation with olive oil, oleic acid, or hydroxytyrosol in metabolic syndrome: Systematic review and meta-analysis. Free Radic Biol Med. 2021;172:372–85. doi: 10.1016/j.freeradbiomed.2021.06.017. PubMed PMID: 34153478.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Olives / CC BY-NC-SA 4.0]