Categoria: Estudis i projectes

Feedback rutinari d'informació dels PROMs als proveïdors d'assistència sanitària i als pacients en la pràctica clínica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de Mallorca publicació d'un estudi sobre el feedback rutinari d'informació dels Patient-reported outcomes measures als proveïdors d'assistència sanitària i als pacients en la pràctica clínica. També hi han participat diferents centres.

Ignacio Ricci-Cabello, investigador de l'IdISBa i de la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de Mallorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Routine provision of feedback from patient-reported outcome measurements to healthcare providers and patients in clinical practice" a la revista Cochrane Database of Systematic Reviews.

Els Patient-reported outcomes measures (PROMs) proporcionen una avaluació subjectiva del pacient dels resultats sanitaris des de la seva perspectiva. A pesar dels beneficis de la hipotetització que els comentaris dels PROMs poden ajudar a la presa de decisió en la pràctica clínica i millorar els resultats, aquí hi ha incertesa al voltant de l'efectivitat de l'ús dels PROMs.

L'objectiu era avaluar els efectes de l'ús dels PROMs als pacients, treballadors sanitaris o ambdós en la informació donada pel pacient sobre resultats sanitaris i processos d'atenció.

L'ús de PROMs en la pràctica clínica habitual probablement produeixen millores moderades en la comunicació entre professionals sanitaris i pacients així com en el diagnòstic i notació i control de la malaltia, així com petites millores de la qualitat de vida. La confiança dels autors en l'efecte és limitat pel risc del biaix, heterogeneïtat i petit nombre d'assaigs realitzats per avaluar els resultats d'interès. No està clar si algunes d'aquestes millores són clínicament significatives o sostenibles a llarg termini. Es necessiten més estudis d'alta qualitat en aquesta àrea, especialment estudis que utilitzen dissenys de clúster i utilitzar tècniques per mantenir l'ocultació de l'assignació.

Referència de l'article
Gibbons C, Porter I, Gonçalves-Bradley DC, Stoilov S, Ricci-Cabello I, Tsangaris E, et al. Routine provision of feedback from patient‐reported outcome measurements to healthcare providers and patients in clinical practice. Cochrane Database Syst Rev. 2021;(10).doi: 10.1002/14651858.CD011589.pub2. PubMed PMID: 34637526.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]