Categoria: Gestió de la investigació

Convocatòria 2018 de nous membres del CEI-IB, especialistes en oncologia i llicenciats o graduats en Dret

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S’obre la convocatòria per a la inclusió de nous membres al Comitè d’Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB), amb preferència per especialistes en oncologia i llicenciats o graduats en Dret, per tal de cobrir a fons els principals camps de coneixement que generen la majoria d’assaigs clínics.

La tasca que han de desenvolupar els membres del CEI-IB és l’avaluació d’assaigs clínics, estudis postautorització i projectes d’investigació, i assistir mensualment a la reunió del Comitè, que es du a terme en horari de migdia i/o tarda. Els candidats participaran lliurement i sense remuneració.

Per a l’elecció de membres, es tendrà en compte l’experiència professional i en investigació, la formació específica en bioètica, epidemiologia, estadística i mètodes d’investigació.

Igualment, es tendrà en compte el fet insular, per tal de garantir, sempre que sigui possible, la representació de les illes de Menorca, d’Eivissa i de Formentera.

El termini per a la selecció de nous membres del CEI-IB finalitzarà el dia 15 de novembre de 2018.

Els candidats han d’enviar el seu currículum, d’acord amb el model establert, per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Es constituirà un comitè d’avaluació format per la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut (o persona que designi), un representant de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, el president i un vocal del CEI-IB. Un cop avaluats positivament els mèrits i les necessitats del CEI-IB, es proposarà a la consellera de Salut el nomenament dels candidats elegits.

Comitè d'Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB)

El Comitè d'Ètica de la Investigació de les Illes Balears (CEI-IB), que fou creat dia 1 d’abril de 2011, tal i com recull el Decret 27/2011 (BOIB núm. 53, 9 d'abril de 2011) té la missió de vetllar per la protecció dels drets, la seguretat i el benestar dels participants en investigacions sobre éssers humans, oferint garantia pública al respecte.

El seu àmbit d’actuació són les Illes Balears i la seva funció és valorar els assaigs que es realitzin en humans amb medicaments, productes i tècniques diagnòstiques o terapèutiques en fase d’investigació clínica, tant els relatius a centres i activitats sanitàries del sector públic com als realitzats en institucions o centres privats de les Illes Balears.

El CEIB-IB està format per personal mèdic, de farmàcia i d'infermeria, representants de professions no sanitàries (entre els quals hi ha d'haver un membre llicenciat en Dret i un representant dels interessos dels pacients), representants de comissions d'investigació i de la Universitat de les Illes Balears. Per a més informació, podeu consultar els membres actuals.

El Reial decret 1090/2015, de 4 de desembre, pel qual es regulen els assaigs clínics amb medicaments, els comitès d’ètica de la recerca amb medicaments i el Registre espanyol d’estudis clínics, dedica el capítol IV als Comitès d’Ètica d’Investigació amb medicaments (CEIm). L’article 15 disposa la composició mínima dels CEIm. A nivell autonòmic, aquesta tasca la realitza el CEI-IB.

[Font: Conselleria de Salut. Comitè d’Ètica de la Investigació de les Illes Balears]

[Foto: Unsplash / meeting-pencils-macbook-notebooks / CC BYND 2.0]