Categoria: Estudis i projectes

Diferents tipus de consum de greixos i la seva associació amb els components de la Mets en una població mediterrània amb alt risc MCV

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre els diferents tipus de consum de greixos i la seva associació amb els components de la síndrome metabòlica en una problació mediterrània amb alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Alicia Julibert, Maria del Mar Bibiloni, Cristina Bouzas, Dora Romaguera, Jadwiga Konieczna  i Josep A. Tur, investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Total and Subtypes of Dietary Fat Intake and Its Association with Components of the Metabolic Syndrome in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk" a la revista .

L'efecte del consum de greixos en la síndrome metabòlica (Mets) i a la vegada en la malaltia cardiovascular (MCV) encara no és clara en persones amb alt risc MCV. L'objectiu era avaluar l'associació entre el consum de greixos i components de MetS en una població adulta mediterrània amb alt risc de MCV.

Referència de l'article
Julibert A, Bibiloni MDM, Bouzas C, Martínez-González MÁ, Salas-Salvadó J, Corella D, et al. Total and Subtypes of Dietary Fat Intake and Its Association with Components of the Metabolic Syndrome in a Mediterranean Population at High Cardiovascular Risk. Nutrients. 29 de junio de 2019;11(7). doi: 10.3390/nu11071493. PubMed  PMID: 31261967 . Text complet

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Hamburguesa / CC BY-NC-SA 4.0]