Categoria: Estudis i projectes

Administració precoç de metoprolol per reduir la mida de l'infart agut de miocardi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre com el metoprolol esmorteeix la progressió temporal de la mida de l'infart. També hi han participat diferents centres espanyols i nordamericans.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Metoprolol blunts the time-dependent progression of infarct size" a la revista Basic Research in Cardiology.

L'administració primerenca de metoprolol protegeix contra la lesió d'isquèmia-reperfusió del miocardi en un model porcí d'infart agut de miocardi, però es desconeix si el seu efecte reductor de la mida d'infart té lloc per una reducció del dany isquèmic o del dany per reperfusió. És esperable que una menor mida d'infart es tradueixi en una millor supervivència quan aquesta teràpia es traslladi a l'àmbit clínic, com de fet ja han mostrat els estudis preliminars de l'estudi METOCARD.

El grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, té una col·laboració activa i molt prolífica amb el Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC), que ha liderat aquesta investigació.

Referència de l'article
Lobo-Gonzalez M, Galán-Arriola C, Rossello X, González‐Del‐Hoyo M, Vilchez JP, Higuero-Verdejo MI, et al. Metoprolol blunts the time-dependent progression of infarct size. Basic Res Cardiol. 2020;115(5):55. doi: 10.1007/s00395-020-0812-4. PubMed PMID: 32748088.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent / CC BY-NC-SA 4.0]