Categoria: Estudis i projectes

Traducció i primera validació pilot de l"'Escala de satisfacció acadèmica dels estudiants d'infermeria" al context espanyol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de la traducció i primera validació pilot de l"'Escala de satisfacció acadèmica dels estudiants d'infermeria" al context espanyol. També hi han participat la Universidad de Sevilla i la Universitat de les Illes Balears.

Alejandro Cano-Orihuela, infermer de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Translation and First Pilot Validation Study of the "Undergraduate Nursing Student Academic Satisfaction Scale" Questionnaire to the Spanish Context" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

La satisfacció ajuda a les estudiants d'infermeria a desenvolupar habilitats i millorar el rendiment acadèmic, d'aquí la importància d'avaluar-ho utilitzant un instrument confiable. L'objectiu va ser traduir i adaptar culturalment l'instrument "Undergraduate Nursing Student Academic Satisfaction Scale (UNSASS)", al context espanyol. Es va realitzar un estudi transversal amb una mostra representativa de 354 estudiants de quart any de la Universitat de Sevilla.

El procés de validació es va dur a terme en cinc passes: traducció directa, síntesi de les traduccions, tornar a traduir, consolidació pel panell d'experts i la prova pilot amb les estudiants d'infermeria.

Referència de l'article
Guerra-Martín MD, Cano-Orihuela A, Martos-García R, Ponce-Blandón JA. Translation and First Pilot Validation Study of the «Undergraduate Nursing Student Academic Satisfaction Scale» Questionnaire to the Spanish Context. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(2). doi: 10.3390/ijerph18020423. PubMed PMID:33430348.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermeres desbriden una ferida / CC BY-NC-SA 4.0]