Categoria: Estudis i projectes

Pràctiques i creences habituals en la preparació de l'alimentació complementària infantil en una mostra espanyola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), ha participat en un estudi transversal sobre les pràctiques i creences habituals en la preparació de l'alimentació complementària infantil en una mostra espanyola. També hi han participat l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica i la Universidad Isabel I.

Rocío Zamanillo-Campos, investigadora de l'IdISBa, ha participat en l'article amb el títol "Prácticas y creencias habituales en la preparación de la alimentación complementaria infantil en una muestra española: estudio transversal" a la revista Nutrición Hospitalaria.

L'alimentació complementària juntament amb la llet materna ha de permetre cobrir les necessitats nutricionals dels nens a partir dels sis mesos d'edat. Les pràctiques alimentàries inadequades determinen una ingesta nutricional deficient.

L'objectiu d'aquest estudi va ser conèixer les pràctiques alimentàries en les llars espanyoles en relació amb la preparació i elaboració de l'alimentació infantil.

Es va realitzar un estudi transversal mitjançant una enquesta en línia en adults residents a Espanya i no institucionalitzats, encarregats de la preparació de l'alimentació infantil de menors de dos anys.

Els espanyols encarregats de l'alimentació dels nens menors de 2 anys prefereixen els aliments triturats. Encara que són conscients que l'alimentació preparada a casa és nutricionalment millor, en unes certes ocasions ofereixen aliments triturats comercials. A més, s'han detectat algunes pràctiques inadequades, per la qual cosa semblen necessàries polítiques d'educació nutricional destinades als responsables de l'elaboració de l'alimentació infantil.

Referència de l'article
Zamanillo Campos R, Rovira Boixadera L, Rendo Urteaga T. Prácticas y creencias habituales en la preparación de la alimentación complementaria infantil en una muestra española: estudio transversal. Nutr Hosp. Jun 2021. doi: 10.3390/ijerph18105336. PubMed PMID:34176276.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]