Categoria: Estudis i projectes

Aplicació en pacients amb insuficiència cardíaca del model COHERENT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en l'aplicació en pacients amb insuficiència cardíaca del model Clinical outcomes, healthcare resource utilization, and related costs (COHERENT). També hi han participat diferents centres.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol  "El modelo Clinical outcomes, healthcare resource utilization, and related costs (COHERENT). Aplicación en pacientes con insuficiencia cardiaca" a la Revista Española de Cardiología.

Els resultats combinats s'utilitzen amplament, però tenen diverses limitacions. El model Clinical outcomes, healthcare resource utilization and related costs (COHERENT) és una aproximació nova per a presentar i comparar visualment tots els components dels resultats combinats (incidència, temps, durada) i els costs relacionats. L'objectiu és avaluar la seva utilitat en una cohort de pacients.

Es va dissenyar un sistema de colors que representa gràficament el percentatge de pacients en cada situació clínica (estat vital i ubicació: domicili, urgències, hospital), codificada jeràrquicament, en cada moment del seguiment. Es va aplicar a 1.126 pacients amb insuficiència cardíaca aguda de 25 hospitals seguits durant trenta dies després de la seva visita a urgències, i es va calcular el temps en cada situació clínica i els seus costs sanitaris.

El model COHERENT és un nou mètode per a mostrar visualment resultats combinats i els seus costs que permet comparar grups de pacients i cohorts. El nou sistema pot ser útil com a un nou criteri de valoració per a assaigs clínics o estudis observacionals i un instrument per a l'avaluació comparativa, la planificació clínica, l'anàlisi econòmica i la implementació de l'atenció sanitària basada en valor.

Referència de l'article
Bueno H, Bernal JL, Jiménez-Jiménez V, Martín-Sánchez FJ, Rossello X, Moreno G, et al. El modelo Clinical outcomes, healthcare resource utilization, and related costs (COHERENT). Aplicación en pacientes con insuficiencia cardiaca. Rev Española Cardiol. Oct 2021. doi: 10.1016/j.rec.2021.08.009. PubMed PMID: 34688580.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]