Categoria: Estudis i projectes

Comportament de lactants de molt baix pes en pesatge en embolcall vs. tradicional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca ha participat en un estudi sobre les respostes fisiològiques i organització del comportament de lactants de molt baix pes en néixer durant el pesatge en embolcall enfront del pesatge tradicional.

Jaume Ponce-Taylororcid i Sergio Verdorcid, metges del CS Son Serra - la Vileta han participat en la publicació de l'article amb el títol "Physiological responses and behavioural organization of very low birth weight infants during swaddled versus traditional weighing" a la revista Nursing Open.

Malgrat les conseqüències de l'angoixa i l'agitació neonatals, els lactants prematurs sofreixen estrès a causa dels procediments de pesatge. L'objectiu d'aquest estudi era aconseguir que els lactants de molt baix pes en néixer mantinguessin una autoregulació adequada durant el pesatge.

La puntuació d'estrès va disminuir significativament d'1,65 (abans del pesatge) a 0,23 després del pesatge en els períodes d'intervenció amb embolcalls; per contra, va augmentar significativament d'1,26 (abans del pesatge) a 4,97 després del pesatge en els períodes de control. Durant el pesatge, la freqüència cardíaca i respiratòria van ser significativament inferiors en els dies d'intervenció amb embolcall en comparació amb els dies de control. Donat l'impacte significatiu del pesatge amb bolquers en la reducció de l'estrès, aquest mètode pot utilitzar-se com un procediment de pesatge adequat en vigilància intensiva. Aquesta recerca no té cap contribució pública ni dels pacients.

Referència de l'article
Vicente‐Perez S, Robleda G, Gich I, Nolla T, Ponce‐Taylor J, Verd S, et al. Physiological responses and behavioural organization of very low birth weight infants during swaddled versus traditional weighing. Nurs Open. 2023 Jul 17. doi: 10.1002/nop2.1943. PubMed PMID: 37458256.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]