Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc de la hipoglicèmia en pacients amb nutrició parenteral total i diabetis tipus 2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en una anàlisi post hoc de l'estudi INSUPAR sobre els factors de risc de la hipoglicèmia en pacients amb nutrició parenteral total i diabetis tipus 2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Josefina Olivares, endocrinòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Risk factors for hypoglycemia in patients with total parenteral nutrition and type 2 diabetes: a post-hoc analysis of the insupar study" a la revista Endocrine Practice.

El tractament de l'hiperglicèmia amb insulina és associada amb un augment del risc de la hipoglicèmia en pacients diabetis mellitus tipus 2 (DMT2) que reben nutrició parenteral total (NPT). L'objectiu era determinar els predictors de la hipoglicèmia en pacients amb DMT2 hospitalitzats que reben NPT.

Referència de l'article
Olveira G, Abuín-Fernández J, López R, Herranz S, García-Almeida JM, Argente-Pla M, et al. Risk factors for hypoglycemia in patients with total parenteral nutrition and type 2 diabetes: a post-hoc analysis of the insupar study. Endocr Pract. 11 març 2020. doi: 10.4158/EP-2019-0482. PubMed PMID: 32160049.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]