Categoria: Estudis i projectes

Intoxicacions agudes ateses en un servei d'urgències a la tornada a la normalitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Toxicologia Clínica del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitario Son Espases i el Departament de Suport Metodològic de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat, junt amb l'Hospital Universitario Puerta de Hierro i l'Instituto de Investigación Sanitaria Puerta de Hierro-Segovia de Arana, un estudi sobre les intoxicacions agudes ateses en un servei d'urgències a la tornada a la normalitat.

Juan Ortega-Pérez, Catalina Homar-Amengual, Bernardí Barceló-Martín, Jordi Puiguriguer-Ferrando, facultatius de la  Unitat de Toxicologia Clínica del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitario Son Espases; i Guillem Frontera-Juan, facultatiu del Departament de Suport Metodològic de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han publicat l'article amb el títol "Intoxicaciones agudas atendidas en un servicio de urgencias. De la prepandemia a la nueva normalidad" a la Revista Clínica Española.

La pandèmia per COVID-19 va provocar canvis globals que afecten la vida diària de la població mundial, amb un impacte directe sobre la salut física i mental dels individus, així com als seus hàbits socials i recreatius.

Aquesta pandèmia ha generat canvis clínics i epidemiològics en les intoxicacions agudes ateses en un servei d'urgències hospitalari durant les distintes fases de la pandèmia.

Referència de l'article
Caballero-Bermejo AF, Ortega-Pérez J, Frontera-Juan G, Homar-Amengual C, Barceló-Martín B, Puiguriguer-Ferrando J. Intoxicaciones agudas atendidas en un servicio de urgencias. De la prepandemia a la nueva normalidad. Rev Clin Esp. 2022 May 12. doi: 10.1016/j.rceng.2022.02.004. PubMed PMID: 35570179.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]