Categoria: Estudis i projectes

Història natural de la miocardiopatia dilatada relacionada amb la MYH7

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la història natural de la miocardiopatia dilatada relacionada amb la MYH7. També hi han participat diferents centres.

Tomas Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, investigador de l'IdISBa i membre del CIBEROBN, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Natural History of MYH7-Related Dilated Cardiomyopathy" a la revista Journal of the American College of Cardiology.

Les variants en la cadena pesada de miosina 7 (MYH7) són responsables de la malaltia en l'1% al 5% dels pacients amb miocardiopatia dilatada (MCD); no obstant això, les característiques clíniques i la història natural de la MCD relacionada amb la MYH7 estan poc descrites.

La MCD relacionada amb MYH7 es caracteritza per una edat primerenca d'aparició, una alta expressió fenotípica, un baix remodelat invers del ventricle esquerre i una freqüent progressió a insuficiència cardíaca terminal. Les complicacions d'insuficiència cardíaca predominen sobre les arrítmies ventriculars, que són poc freqüents.

Referència de l'article
de Frutos F, Ochoa JP, Navarro-Peñalver M, Baas A, Bjerre JV, Zorio E, et al. Natural History of MYH7-Related Dilated Cardiomyopathy. J Am Coll Cardiol. 2022 Oct;80(15):1447–61. doi: 10.1016/j.jacc.2022.07.023. PubMed PMID: 36007715.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: James Heilman, MD / Dilated cardiomyopathy on CXR / CC BY-SA 4.0]