Categoria: Estudis i projectes

Efectes de la semaglutida en obesitat amb addicció al menjar i sense

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi observacional sobre els efectes a curt termini de la semaglutida en pacients amb obesitat amb i sense addicció al menjar.

Joana NicolauAntelm Pujol, Guadalupe Pérez-Bec, Guido Sfondrini i Lluís Masmiquelorcid, endocrinòlogues i endocrinòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i de l'IdISBa; i María Isabel Tamayo i Pilar Sanchísorcid, investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Short-term effects of semaglutide among patients with obesity with and without food addiction: an observational study" a la revista Journal of Addictive Diseases.

L'addicció al menjar (AF) és molt prevalent entre les persones amb obesitat (PwO) i pot constituir un factor clau en el fracàs de la pèrdua de pes o en la recuperació. S'ha demostrat que els anàlegs del GLP-1 actuen sobre el sistema mesolímbic, relacionat amb la sobrealimentació hedònica i l'abús de substàncies.

L'objectiu d'aquest estudi va ser estudiar els efectes de dosis baixes de semaglutida a la simptomatologia de l'AF i avaluar si la presència d'AF té un impacte negatiu en la pèrdua de pes malgrat el tractament amb semaglutida.

Referència de l'article
Nicolau J, Tamayo MI, Sanchís P, Pujol A, Pérez-Bec G, Sfondrini G, et al. Short-term effects of semaglutide among patients with obesity with and without food addiction: an observational study. J Addict Dis. 2024 Feb 18;1–9. doi: 10.1080/10550887.2024.2315365. PubMed PMID: 38369467.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent esperant per entrar a un museu / CC BY-NC-SA 4.0]