Categoria: Estudis i projectes

Descripció i dades del primer any de funcionament de l'estudi del REGESMEL

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la descripció i dades del primer any de funcionament de l'estudi del Registre de Melanoma de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (REGESMEL).

Àlex Llambrichorcid, dermatòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Registro de Melanoma de la Academia Española de Dermatología y Venereología (REGESMEL): descripción y datos en el primer año de funcionamiento" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

El melanoma presenta una incidència creixent a Espanya. Els estadis pronòstics dels pacients amb melanoma són determinats per diversos factors biològics, com ara el gruix del tumor, la ulceració o la presència de metàstasis regionals o a distància. L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) ha impulsat la creació d'un Registre Espanyol de Melanoma (REGESMEL) per avaluar altres factors d'índole individual i relacionats amb el sistema sanitari que poguessin influir en el pronòstic dels pacients amb melanoma. L'objectiu d'aquest article és presentar REGESMEL i proporcionar dades descriptives bàsiques corresponents al primer any de funcionament.

Referència de l'article
Vaquerizo AT, Boada A, Puig S, Nagore E, De-Misa RF, Ferrándiz L, et al. Melanoma Registry of the Spanish Academy of Dermatology and Venereology (REGESMEL): description and data from its first year in service. Actas Dermosifiliogr. 2024 Mar 5. doi: 10.1016/j.ad.2024.02.027. PubMed PMID: 38452890.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rosa Taberner]