Categoria: Estudis i projectes

Neurologia del Mateu Orfila participa en un article sobre desordres del son en pacients amb mutació del gen LRRK2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Secc-epr58rvei de Neurologia de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en un article en el qual s'analitzen els problemes del son en pacients amb i sense Parkinson portadors de la mutació del gen LRRK2. També hi han participat l'Hospital Clínic de Barcelona, el CIBERNED, l'IDIBAPS, la Unitat del Parkinson Teknon, l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i l'Hospital del Mar.

Pilar Casquero, neuròloga de l'Hospital Mateu Orfila, ha participat en l'article amb el títol "Sleep Disorders in Parkinsonian and Nonparkinsonian LRRK2 Mutation Carriers", publicat a la revista PLoS One.

En la malaltia de Parkinson idiopàtica els desordres del son són comuns i pot precedir a l'aparició de parkinsonisme. Basat en les similituds entre la malaltia de Parkinson idiopàtica associada als portadors de la mutació del gen LRRK2, l'objectiu era caracteritzar el son en la malaltia de Parkinson i en portadors de la mutació del gen LRRK2 sense manifestació de símptomes.

Referència de l'article
Pont-Sunyer, Iranzo, Gaig, Fernández-Arcos, Vilas, Valldeoriola, et al. Sleep Disorders in Parkinsonian and Nonparkinsonian LRRK2 Mutation Carriers. PLOS ONE 2015;10(7):e0132368.
PubMed | Almetric | logo docusalut 16Text Complet | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Dbenbenn / European flag / CC BY­ND 2.0]