Categoria: Estudis i projectes

Son Espases publica un article sobre histerectomia per mioma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr28El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article en què s'analitza si la histerectomia per mioma pot ser causada per anèmia o per la mida de l'úter.

Magdalena Morales Fiol i Manuel Usandizaga Calparsoro, ginecòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "Histerectomía por mioma: ¿un asunto de anemia y tamaño uterino?" a la revista Progresos de Obstetricia y Ginecología.

Una histerectomia per mioma uterí es decideix habitualment per la simptomatologia i per la mida de l'úter. L'objectiu d'aquest estudi era determinar si hi ha variables objectives útils per avaluar la indiciació de la histerectomia. Es varen revisar 103 casos d'histerectomies realitzades a Son Espases. Les variables recollides varen ser l'edat, el pes de la peça quirúrgica i la xifra d'hemoglobina preoperatòria.

Referència de l'article
Morales Fiol M, Usandizaga Calparsoro M. Histerectomía por mioma: ¿un asunto de anemia y tamaño uterino?. Prog Obstet Ginecol 2015.
Almetric | Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]