Categoria: Estudis i projectes

Farmàcia i Oncologia del Mateu Orfila publiquen un protocol d'avaluació i intervenció nutricional en pacients oncològics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Elepr610s serveis de Farmàcia Hospitalària i Onologia de l'Hospital Mateu Orfila han publicat un article sobre la creació d'un protocol d'avaluació i intervenció nutricional per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics.

Josep Lluch Taltavull, dietista-nutricionista adscrit al Servei de Farmàcia i Oncologia; Gabriel Mercadal Orfila, farmacèutic de l'Hospital Mateu Orfila; i Yashmin Silvana Afonzo Gobbi, oncòloga de l'Hospital Mateu Orfila; han publicat l'article amb el títol "Mejora de la situación nutricional y la calidad de vida de los pacientes oncológicos mediante protocolo de evaluación y de intervención nutricional" a la revista Nutrición Hospitalaria.

L'objectiu era aplicar un protocol que facilitàs la detecció de malnutrició en els pacients oncològics durant el seu tractament de radioteràpia o quimioteràpia, per tal de seleccionar aquells pacients que es podrien beneficiar d'una intervenció nutricional específica.

Referència de l'article
Lluch Taltavull JI, Mercadal Orfila G, Alonzo Gobbi YS. Mejora de la situación nutricional y la calidad de vida de los pacientes oncológicos mediante protocolo de evaluación y de intervención nutricional. Nutr Hosp. 10 maig 2018.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]