Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca participa en un article sobre l'ús de l'acupuntura a l'orella per tractar el dolor de la part baixa de l'esquena i/o la part posterior de la cintura pèlvica en embarassades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr484El Centre de Salut d'Alcúdia ha participat en la publicació d'un assaig clínic multicèntric aleatoritzat sobre l'efecte de l'acupuntura en el dolor relacionat amb l'embaràs en la part inferior de l'esquena i la part posterior de la cintura pèlvica. També hi han participat el Centre de Salut Doña Mercedes, l'Hospital Valle Del Guadalhorce, la Universitat de Màlaga, l'Hospital Costa del Sol i la REDISSEC.

José Manuel Aranda Regules, metge de medicina familiar i comunitària del CS d'Alcúdia, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of ear acupuncture on pregnancy-related pain in the lower back and posterior pelvic girdle: a multicentre randomised clinical trial" a la revista Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica.

L'acupuntura duta a terme a atenció primària per comares entrenades, sense formació especialitzada en acupuntura, podria ser efectiva en l'alivi de dolor de la part baixa de l'esquena i/o la part posterior de la cintura pèlvica (DPBECP) relacionat amb l'embaràs. L'objecitu d'aquest estudi era avaluar l'efecte de l'acupuntura a l'orella associada amb l'atenció obstètrica estàndard, en un entorn d'atenció primària en DPBECP experimentat per dones embarassades.

Referència de l'article
Vas J, Cintado MC, Aranda-Regules JM, Aguilar I, Rivas Ruiz F. Effect of ear acupuncture on pregnancy-related pain in the lower back and posterior pelvic girdle: a multicentre randomised clinical trial. Acta Obstet Gynecol Scand. 29 abril 2019. 10.1111/aogs.13635. PubMed PMID: 31034580

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]