Categoria: Estudis i projectes

Síndrome constitucional i pancitopènia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina Interna i Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la síndrome constitucional i pancitopènia.

Francisca Artigues Serra, Adrián Ferré Beltrán i Maria Magdalena Femenías Sureda, metgesses de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases; i Alejandro Pablo Formica Formica, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Síndrome constitucional y pancitopenia a estudio. Un diagnóstico inesperado" a la revista Medicina Balear.

Es presenta el cas d'una dona de 85 anys amb polimiàlgia reumàtica que ingressa per a estudi de síndrome constitucional i pancitopènia. Després de plantejar diferents opcions diagnòstiques, s'arribà a la confirmació de leishmaniosis visceral. Amb la instauració de tractament específic, l'evolució de la pacient va ser favorable fins a la curació.

Referència de l'article
Artigues Serra F, Formica Formica AP, Ferre Beltran A, Femenias Sureda MM. Síndrome constitucional y pancitopenia a estudio. Un diagnóstico inesperado. Med Balear. agost 2019;34(2):47-50. doi: 10.3306/MEDICINABALEAR.34.02.45. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]