Categoria: Estudis i projectes

Estudi BENZORED

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut Son Serra-La Vileta, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, el Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Àrea de Salut de Menorca, el Centre de Salut de Can Misses i el Centre de Salut de Manacor han publicat un article sobre la intervenció per reduir les prescripcions de benzodiazepina a atenció primària. També hi han participat el DAP Camp de Tarragona i el Centre de Salut de Paterna.

Caterina Vicens i Catalina Mateu, metgesses del CS Son Serra-La Vileta i investigadores de l'IdISBa; Alfonso Leiva, investigador del Gabinet Tècnic de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa; Raquel María Rodríguez-Rincón i Fernando Do Pazo, farmacèutics de l'Hospital Universitari Son Espases; Francisca Fiol i Santiago Alegret, metges del CS Son Serra-La Vileta; Jose Maria Coll, metge de l'Àrea de Salut de Menorca;  María Martín-Rabadán, metgessa del CS Can Misses; i Isabel Socias, metgessa del CS Manacor; han publicat l'article amb el títol "Intervention to reduce benzodiazepine prescriptions in primary care, study protocol of a hybrid type 1 cluster randomised controlled trial: the BENZORED study" a la revista .

Les benzodiazepines (BZDs) s'utilitzen principalment per tractar l'ansietat i els problemes per dormir, són sovint prescrites per llarga durada, encara que les guies de prescripció recomanen un ús a curt termini degut al risc de dependència, discapacitat cognitiva, caigudes i fractures. La formació dels metges generals sobre la prescripció de BZDs podria reduir l'ús excessiu d'aquests fàrmacs. Els objectius d'aquest estudi eren analitzar l'efectivitat d'una intervenció dirigida als metges generals per reduir la prescripció de BZDs i avaluar el procés d'implementació.

Referència de l'article
Vicens C, Leiva A, Bejarano F, Sempere E, Maria Rodriguez-Rincon R, Fiol F, et al. Intervention to reduce benzodiazepine prescriptions in primary care, study protocol of a hybrid type 1 cluster randomised controlled trial: the BENZORED study. BMJ Open. 2019;9(1):e022046. doi: 10.1136/bmjopen-2018-022046. PubMed PMID: 30705235. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Dean812 To sleep forever more CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported]